Dreef Beheer koopt monumenten in Amsterdam

Dreef Beheer koopt monumenten in Amsterdam
Nassaukade 25 Amsterdam

Dreef Beheer is sinds 1 oktober eigenaar van de voormalige portefeuille van H.M. Peters Onroerend Goed.

De portefeuille bestaat uit zeven (deels monumentale) panden binnen de ring van Amsterdam met daarin zesentwintig huurwoningen en vier bedrijfs- en winkelruimten. Dat meldt Dreef Beheer. De koper belegt in onroerend goed en ontwikkelt op verschillende locaties woningen en retail voor de eigen portefeuille.

De verkoper werd bij de transactie geadviseerd door KB Notarissen en De Graaf en Groot Makelaars. Dreef Beheer werd geadviseerd door Hartman LMH en Van Zijll Langhout Vastgoed.

De akte van levering vermeldt een prijs van 9.000.999 euro voor zes objecten:

De transactie kwam tot stand na een door de verkoper georganiseerde veiling. De levering van een zevende pand aan de Van Ostadestraat 154-H, 154-O, 154-1A, 154-1V, 154-2A, 154-2V, 154-3A en 154-3V ging niet door. Voor dit object waren Dreef Beheer en H.M. Peters Onroerend Goed een prijs overeengekomen van 2.100.000 euro.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.

2023 | Het jaar van Hugo

2023 | Het jaar van Hugo

Met de invoering van de Wet betaalbare huur is de triomftocht van de gewezen woonminister Hugo de Jonge ten einde. Anders is de barre tocht van zijn huurwet langs tal van kritische instanties, woedende woningbeleggers en forse rechtse blokken in zowel de Tweede als Eerste Kamer niet te duiden.

Paul de Vries: ’Aantal huurwoningen blijft over het algemeen gelijk.’ Foto: Plaatwerk Fotografen

De Vries: 'We verwachten nog een kleine prijsstijging op de woningmarkt'

'Nu de rente een neiging heeft om te dalen, verwachten we nog een kleine prijsstijging, maar we zitten ver boven een langjarig gemiddelde van wat een koper die voor het eerst een woning koopt moet betalen,' zegt Paul de Vries, woningmarktexpert bij het Kadaster.

Foto: NeonShot / Shutterstock

Waar zijn de vastgoedgoeroes gebleven?

Wie financiële vrijheid nastreeft, gaat tegenwoordig voor advies niet meer naar de bank of een fiscalist, maar vertrouwt op influencers: jongens en meiden met een killerbody die, doorgaans tegen een strakblauwe lucht, op social media hun 'expertise' delen, dikwijls tegen betaling. Maar waar ze vorig jaar online niet te missen waren, lijken sommigen nu verdwenen. Waar zijn de vastgoed-influencers gebleven?

Arnoud Vlak zal zelf niet plaatsnemen in het stichtingbestuur.

Volgende claimclub wil naar de rechter: 'Álle huurmaatregelen ter discussie'

De eerste rechtszaak aangespannen door woningbeleggers heeft de overheid al aan haar broek. Daar zal het niet bij blijven. Achter de schermen bereiden andere investeerders een nieuwe massaclaim voor. 'Van de overheid is nu geen heil te verwachten.'