Dat bericht Estates Gazette. De portefeuille omvat 49 objecten met een totale oppervlakte van ruim 700.000 m2. De vraagprijs vertegenwoordigt een yield van ongeveer 6 procent. Met de verkoop willen de partners inspelen op de groeiende vraag van (online) retailers naar last mile-logistiek.
Deze MStar-portefeuille is begin dit jaar geherfinancierd door Morgan Stanley met een lening van 313,9 miljoen euro. De waarde van de portefeuille werd in januari 2018 getaxeerd op 450 miljoen euro. Mstar Europe werd opgezet in april 2014 met als doel ruim 500 miljoen euro te investeren.
De joint venture kocht al eerder 36 objecten voor 203 miljoen euro en haalde met succes het Tamar European Industrial Fund van de beurs voor 130 miljoen euro. De grootste aankopen in Nederland voor dit fonds verrichte M7 in 2015, waaronder een groothandelscentrum in Groningen van 42.000 m2. Met de gewenste verkoop van het Nederlandse en Duitse deel zal het fonds ophouden te bestaan. De rest van het MStar-vastgoed is al eerder verkocht.
M7 is zelf verder van plan de komende tijd nog eens 440 miljoen euro op te halen bij investeerders. Daarmee wil de Britse private investeerder 900 miljoen logistiek en industrieel vastgoed kopen in Europa. De landen waar M7 zijn hierbij op richt zijn het VK, Duitsland, Nederland, Scandinavië, Ierland, Frankrijk, Portugal en Polen. In het VK focust M7 op perifere retailparken. Omdat de retailsector wordt geteisterd door een recordaantal faillissementen en winkelsluitingen kan M7 hier lage prijzen bedingen.
Meer over M7 in het septembernummer van Vastgoedmarkt. M7-ceo Richard Croft zal in een interview zijn visie geven op de Brexit en de eventuele gevolgen voor M7.