BT Brammer naar Brainport Industries Campus

BT Brammer naar Brainport Industries Campus

Vanaf 1 maart 2019 is BT Brammer met een locatie op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven gevestigd.

Daarnaast wordt het bedrijf het centrale aanspreekpunt voor alle logistiek op de Campus.

BT Brammer is het resultaat van het recente samengaan van Biesheuvel Techniek en de Engelse branchegenoot Brammer. De combinatie levert een leverancier op met een jaaromzet van zo’n 2,3 miljard euro en meer dan een miljoen artikelen op voorraad ter ondersteuning van een breed scala aan onderhouds- en productiewerkzaamheden.

De hoofdvestiging voor de Benelux blijft in Son en Breugel, maar zo’n 20 tot 25 medewerkers op het gebied van logistiek, data & IT, tooling & 3D-meettechniek, safety, mechatronica, lineairtechniek en mechanische en industriële supplies zullen vanaf maart hun intrek nemen op BIC. Het contract behelst 3o0 m2  kantoorruimte en 400 m2 logistieke ruimte.

BIC ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Ambitie is de campus tot een internationale showcase te laten uitgroeien die de kracht van de toeleverketen in de regio versterkt.

BIC is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed namens VOF BIC en is een samenwerking met de gemeente Eindhoven, Brainport Industries, de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.