AM realiseert duurzame woningen Maastricht

AM realiseert duurzame woningen Maastricht
AM bouwstart Zouwdalveste in Maastricht

AM ontwikkelt 84 woningen in het gebied Zouwdalveste in Maastricht. Daartoe heeft de gebiedsontwikkelaar een energieakkoord met de gemeente Maastricht getekend.

AM realiseert minimaal veertien nul-op de-meterwoningen en 43 all electric-woningen. In de volgende fase worden alle woningen all electric en gasloos opgeleverd, waarbij kopers optioneel de woning energieneutraal kunnen laten opleveren. De openbare verlichting in het gebied wordt geheel met ledverlichting uitgerust.

Nieuwbouwproject Zouwdalveste aan de rand van Malberg combineert wonen in een groene natuurlijke omgeving met cultuurstad Maastricht. De toekomstige bewoners van deze nieuwbouwwijk profiteren van de  voorzieningen van het vernieuwde winkel- en gemeenschapscentrum Manjefiek Malberg, basisscholen en sportvoorzieningen.

In deze fase worden 42 woningen gebouwd. Het aanbod in deze fase bestaat uit 23 twee-onder-een-kapwoningen, tien rijwoningen, acht hoekwoningen en één vrijstaande woning met koopsommen vanaf 199.500 euro. In de volgende fase maken ook bungalows deel uit van het programma. De woningen zijn ontworpen door architecten van Bureau Boosten Rats. De realisatie is in handen van BAM Wonen.