nieuws

Topcon naar Dutch Tech Campus

Transacties

Topcon naar Dutch Tech Campus

Topcon heeft een meerjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer.

Topcon is als high-tech bedrijf sinds de jaren zeventig gevestigd in de regio Rotterdam. Het bedrijf, met Topcon Europe Positioning als Europees hoofdkantoor, is gespecialiseerd in de distributie van nauwkeurige positiebepalingsystemen en workflowoplossingen voor de bouw, infra en landbouwbranche.

Het nieuw te ontwikkelen distributiecentrum omvat 3.350 m2 bedrijfsruimte, 1.000 m2 kantoorruimte, 336 m2 mezzanine en 30 parkeerplaatsen en is eigendom van PingProperties Siemens Tech Campus Fund.

Op de nieuwe locatie, kan Topcon op de groeiende logistieke en bijbehorende infrastructurele uitdagingen beter inspelen. Daarnaast is het aanwezige ecosysteem van technologiebedrijven en onderwijs op de campus interessant om verdere verbindingen in de regio aan te gaan.

Dutch Tech Campus ligt in het hart van de Randstad, langs de snelweg A12 in Zoetermeer. Met een omvang van maar liefst 130.000 m², huisvest Dutch Tech Campus uiteenlopende technologiebedrijven zoals Siemens en Teleplan. Verspreid over tien gebouwen omvat de campus in totaal 42.412 m² kantoorruimte en hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte. Daarnaast heeft de locatie een ontwikkelpotentie van 36.000 m² en wordt het overkoepelende gebied omgevormd tot Dutch Innovation Park, waar Dutch Tech Campus onderdeel van is net als de Dutch Innovation Factory (DIF). DIF huisvest drie ICT-opleidingen van de Haagsche Hogeschool, een innovatiecentrum en een aantal ICT-bedrijven. Onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven worden hier samengebracht tot een ecosysteem waarbinnen kennisuitwisseling en samenwerking centraal staan.

Internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde en begeleidde Topcon bij de locatiekeuze en de totstandkoming van de huurovereenkomst in samenwerking met HVG Law. Technische ondersteuning voor Topcon werd verzorgd door het Project & Development Services team van Cushman & Wakefield.

PingProperties is in deze transactie geadviseerd door Industrial Real Estate Partners (commercieel), Florent (juridisch) en CBRE (beheer). De oplevering van het gebouw staat gepland voor eind 2020 en wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Aan de Stegge.

Reageer op dit artikel