Schoenenmode Van Lier huurt in Haagse Passage

Schoenenmode Van Lier huurt in Haagse Passage
De Haagse Passage, een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

ASR real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een langjarige huurovereenkomst gesloten met Van Lier voor de Haagse Passage 25-27 in Den Haag.

Het betreft de winkelruimte waar sinds 1885 postzegelwinkel Keiser en Zn was gevestigd. De huidige winkelruimte wordt uitgebreid met de naastgelegen etalageruimte. Hierdoor krijgt Van Lier herenschoenen een front in de Haagse Passage. De totale oppervlakte van de winkel bedraagt 159 m2, verdeeld over de begane grond, entresol en kelder.

Historisch merk

Van Lier is een oud merk in Nederland, het begon in de Langstraat waar van oudsher schoenen werden gemaakt voor heel Nederland.  Het verhaal over Van Lier begint in 1815 of misschien al iets eerder. Goyke van Lier trad in Loon op Zand in het huwelijk en liet zich inschrijven als ‘schoenmaker’. Zijn ambitieuze zonen en kleinzonen bouwden Van Lier daarna uit tot een landelijke opererende fabriek voor luxe herenschoeisel. In 1991 nam de familie Van Spaendonck het roer over, bij gebrek aan geschikte opvolgers binnen de familie Van Lier. Van Spaendonck komt zelf uit een Tilburgs textielgeslacht. Hij heeft meerdere schoenmerken overgenomen.

Mandy van Dijken-Mouthaan, assetmanager bij ASR real estate: 'De Haagse Passage, de oudste winkelpassage van Nederland (1885) én rijksmonument, kent net als Van Lier een rijke geschiedenis. Het internationale karakter en de historische omgeving van de Haagse Passage sluit aan bij de ontwikkeling en visie van dit toonaangevende Nederlandse schoenenmerk. Van Lier past daardoor goed in de Haagse Passage, zeker met de huidige mix van klassieke, maar ook moderne huurders.'

Geert van Spaendonck, eigenaar van Van Lier: 'De Haagse Passage is een belevingsvolle A-locatie die perfect aansluit bij het verhaal achter Van Lier. Een verhaal dat ruim 200 jaar geleden begon en dat vandaag actueler, moderner en internationaler is dan ooit. In de Haagse Passage gaan we een nieuw en spannend hoofdstuk toevoegen dat stijl- en modebewuste mannen enorm zal aanspreken.'

De Haagse Passage zelf  is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.