Corporaties St. Joseph en Kleine Meierij worden Joost

Corporaties St. Joseph en Kleine Meierij worden Joost
Rob Dekker (St. Joseph)

Joost. Thuis in de Meierij, is de naam die de huidige woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen aannemen na hun fusie.

Die heeft op 1 juli 2019 plaats. De beide corporaties beheren samen zo’n 7.500 huurwoningen in de kernen rond Den Bosch. Joost klinkt gezellig en dat is ook de bedoeling. Volgens directeur Dekker wil de nieuwe corporatie als ‘een goede buurman’  klaar staan met een luisterend oor en advies. Joost wordt  eigenlijk met hoofdletters geschreven, maar daar doen we bij Vastgoedmarkt niet aan.

 St. Joseph werkt hoofdzakelijk in de gemeente Boxtel met de kernen Lennisheuvel en Liempde en een klein deel in Haaren en Sint-Michielsgestel, met circa 4.500 panden, waarvan 4.100 woningen. Kleine Meierij heeft ruim 3.500 panden in bezit waarvan 3.300 woningen en is vooral actief in Rosmalen (2.400 woningen), Bernheze (400 woningen) en Sint-Michielsgestel (500 woningen).

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.