Amsterdams kantoor Alpha Tower volledig verhuurd

Amsterdams kantoor Alpha Tower volledig verhuurd
Alpha Tower aan Entree 33 in Amsterdam

Kantoor Alpha Tower in Amsterdam Zuidoost is nu volledig verhuurd dankzij het afsluiten van een aantal nieuwe huurovereenkomsten. Eigenaar Real I.S. heeft CGI en Participatie Maatschappij Graafschap Holland (Generali) als nieuwe huurders aan het gebouw verbonden en twee huurdeals verlengd.

Real I.S. kocht het kantoor aan De Entree 11-97 in december 2016 namens het speciale vastgoed Alternative Investment Fund Real I.S. BVG VI. Het kantoorgebouw van 23 verdiepingen met meerdere huurders beschikt over 20.000 m2 aan verhuuroppervlakte. Met twee bestaande huurders 20th Century Fox en YStrategists zijn nieuwe huurcontracten overeengekomen. De filmproducent verhuist van de twaalfde naar de dertiende verdieping. Daardoor komt 600 m2 kantoorruimte vrij, die dan verhuurd wordt aan IT-dienstverlener CGI.

Managementadviesbureau YStrategists breidt binnen het gebouw uit en is de huur van nog eens 350 m2 kantoorruimte overeengekomen. Het bedrijf bezet daarmee twee volledige verdiepingen in Alpha Tower. In totaal wordt 1.440 m2 kantoorruimte en dertien parkeerplaatsen verhuurd aan verzekeringsmaatschappij Participatie Maatschappij Graafschap Holland (Generali) en twee van haar dochterondernemingen.

Real I.S. werd geadviseerd door Savills en 20th Century Fox door Cushman & Wakefield. Rockstone adviseerde YStrategists, JLL begeleidde CGI en CBRE adviseerde Generali.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.