'Kernwinkelgebied compacter en aantrekkelijker' (video)

'Kernwinkelgebied compacter en aantrekkelijker' (video)
Vastgoedbelegger Pieter van Loon tijdens de virtuele ronde tafel over de binnenstad na corona

Een vitale binnenstad vraagt niet alleen om betere benutting van omzetkansen, maar ook om stappen naar een compact winkelgebied.

Dat valt te beluisteren bij de ronde tafel van Vastgoedmarkt over de binnenstad na corona met Dordrecht als casus. In deze video:

  • Voor de virusuitbraak liet het koophart nog veel omzet liggen. Wethouder Maarten Burggraaf (Economie, VVD) over de kansen.
  • Vastgoedbelegger Pieter van Loon (directeur Tres Invest) over het kernwinkelgebied: welke retailers gaan en welke komen?
  • Gertjan Slob, directeur Onderzoek bij retailadviesbureau Locatus, over de kansen voor leegstaande winkels.
  • Wat komt er volgens vastgoedbelegger Pieter van Loon kijken bij transformatie van winkels in een historische binnenstad?
  • Welke steden zullen volgens onderzoeker Gertjan Slob van Locatus de grootste hinder ondervinden van de coronapandemie?
  • Wethouder Piet Sleeking (Binnenstad, Beter voor Dordt) over hoe het kernwinkelgebied compacter kan worden.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.