nieuws

Extra kantoorruimte en woningen in Haags stationsgebied

Projectontwikkeling

Elke dag reizen duizenden ambtenaren en forenzen naar hun werk bij de ministeries en bedrijven in de stad via het Haagse stationsgebied. Daarnaast willen gemeente en Rijk dat in dit centrum ook prettig gewoond kan worden.

Extra kantoorruimte en woningen in Haags stationsgebied
Voormalig ministerie Sociale Zaken aan station Laan van NOI Den Haag

Gemeente Den Haag en het Rijk slaan de handen ineen om samen te werken aan het gebied rondom het Haagse Centraal station, zo staat op de site van het Rijksvastgoedbedrijf.  De samenwerking past binnen de plannen waarin de gemeente het gebied rond Den Haag Centraal verbetert, tot een aantrekkelijker gebied met een mix van woningen, winkels, openbaar groen en kantoren. De gemeente Den Haag en het Rijk gaan vanaf nu samenwerken om extra kantoorruimten en woningen in het gebied te realiseren met winkels en horeca.

Naast plannen voor nieuwbouw worden bestaande kantoorpanden gerenoveerd en verduurzaamd. Dat is goed voor de economie en de werkgelegenheid. Dit hebben Haagse Wethouder Stadsontwikkeling en Wonen Boudewijn Revis en Staatssecretaris Raymond Knops donderdag 6 juni vastgelegd in een overeenkomst. Met hun gedeelde visie op 2050 werken de gemeente Den Haag en het Rijk de komende jaren de toekomstplannen verder uit. Bereikbaarheid, leefbaarheid en verduurzaming zijn belangrijke uitgangspunten, die samen zorgen voor een gezonde, groene en veilige stad. De twee overheden slaan nu de handen ineen voor een levendiger en aantrekkelijker gebied rondom Den Haag Centraal met duurzame gebouwen waarin gewoond en gewerkt kan worden. Er moeten in het gebied voldoende betaalbare woningen komen, ook daar gaan partijen elkaar versterken.

Ook ’s avonds moet het levendig zijn. Bewoners gaan dan naar hun supermarkt, buurtkroeg of sportschool. Zo zetten we Den Haag met stip op één als woonwerkstad.

Boudewijn Revis.jpg

Rond station Den Haag Centraal
Wethouder Boudewijn Revis: ‘In Den Haag komen steeds meer mensen wonen en werken. Het gebied rond het centraal station is overdag druk met ambtenaren, politici en studenten van de Universiteit Leiden, maar ook ’s avonds moet het levendig zijn. Bewoners gaan dan naar hun supermarkt, buurtkroeg of sportschool. Zo zetten we Den Haag met stip op één als woonwerkstad.’

Reageer op dit artikel