nieuws

470 nieuwe studentenwoningen in Leiden nu in de verhuur

Projectontwikkeling

Syntrus Achmea beheert en Studentenhuisvester Duwo verhuurt 470 studentenwoningen in Leiden

470 nieuwe studentenwoningen in Leiden nu in de verhuur
Studente

Studentenhuisvester Duwo gaat nog eens circa 470 nieuwe studentenwoningen aanbieden op de studentencampus (Y)ours aan de Leidse Schans in Leiden. De woningen worden in beheer genomen voor vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Daarvoor heeft nu ook de toezichthouder op woningcorporaties, de Autoriteit Woningcorporaties (AW), toestemming gegeven. Duwo beheert al sinds 2015 circa 600 woningen op de campus. De sleuteloverdracht voor het eerste blok nieuwe woningen was donderdag 6 juni.

Duwo is al vanaf het begin betrokken bij de campus op de Leidse Schans. De ontwikkelcombinatie van Vorm Ontwikkeling en Ballast Nedam Ontwikkelmaatschappij won in 2011 een tender voor de bouw van de campus. Deze combinatie, VOF Leidse Schans, realiseerde de eerste fase met bijna 600 studentenwoningen in vier blokken. Syntrus Achmea kocht deze woningen namens zijn klanten, waarbij Duwo drie van de vier woonblokken in beheer nam. Het vierde blok kocht Duwo zelf aan.

Een soortgelijke constructie geldt nu voor de woningen in de tweede fase. Duwo beheert via aanhuur twee nieuwe woonblokken met studenteneenheden. Bij een dergelijk overeenkomst is de goedkeuring van de AW nodig. Deze toezichthouder toetst de inhoud van het huurcontract en beoordeelt tevens een door de gemeente uitgevoerde markttoets.

Klaar voor de verhuur

De toestemming van de AW betekent dat Duwo kan beginnen met de verhuur van de eerste woningen aan studenten. De in totaal 467 woningen liggen verspreid over twee woonblokken, één van zes verdiepingen en één van vijftien verdiepingen. Het gaat kwalitatief om soortgelijke woningen als de andere die Duwo al op de Leidse Schans aanbiedt. Er zijn verschillende typen woningen: studio’s voor studenten tot 23 jaar (met verschillende woonoppervlaktes), enkele tweekamerappartementen en grotere studio’s (ook met verschillende oppervlaktes) voor bewoners vanaf 23 jaar. Na aftrek van huurtoeslag (mogelijk voor alle woningen) komen de huurprijzen op minimaal 254 euro en maximaal 319 euro.

Voor eerste woonblok werden vandaag de sleutels aan Duwo overgedragen. Het tweede blok volgt in juli. In totaal komen er op de Leidse Schans 1.900 woningen, waarvan een kleine 1.300 studentenwoningen. De laatste woningen worden medio 2020 opgeleverd.

Reageer op dit artikel