nieuws

58 appartementen in tijdelijke stadhuis Arnhem

Projectontwikkeling

58 appartementen in tijdelijke stadhuis Arnhem
Verto Arnhem, ontwerp V8

Het tijdelijke stadskantoor van Arnhem wordt verbouwd tot een woongebouw. Het functionele modernistische jaren zestig gebouw blijft daarmee behouden. .

V8 Architects maakt vandaag bekend dat de herontwikkeling van Verto Arnhem van start is gegaan. Met de afgeronde selectie van aannemer Plegt-Vos is Verto Arnhem weer een stap dichter bij zijn realisatie. Er komen 58 appartementen in, die verhuurd worden.

In het ontwerp van V8 Architects wordt het in 1960 gebouwde, tijdelijke stadskantoor vervangen door een duurzaam woongebouw. In 2020 is de historische binnenstad van Arnhem daarmee een bijzonder gebouw rijker. De verbouwingswerkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Wederopbouw 2.0

Het oorspronkelijke gebouw is ontworpen door J.J. Konijnenburg, een oud-leerling van architect Gerrit Rietveld en is in 1960 gebouwd om dienst te doen als tijdelijk stadskantoor. Vervolgens was het jarenlang in gebruik als werkplaats en atelier, nu wordt het herontwikkeld tot woongebouw. Het bestaande gebouw valt op door zijn no-nonsens verschijning, maar doet stedenbouwkundig weinig om de binnenstad aantrekkelijk te maken. Voor V8 Architects lag daar de uitdaging: het DNA van het gebouw en van de zuidelijke binnenstad als naoorlogse wederopbouw behouden en een ‘tweede’ wederopbouw maken die een kwaliteitsimpuls oplevert voor Arnhem. Functionele helderheid In het ontwerp van V8 vormen de originele ontwerpprincipes het uitgangspunt. De kenmerkende, functionele helderheid van het bestaande gebouw blijft behouden. Door de sterk aanwezige horizontale ramen associeert het met het modernistische wederopbouwkarakter van de binnenstad. De balkons vormen het ‘ornament’ en voegen er een woonkarakter aan toe.

Verto, gelegen aan de Broerenstraat in de historische binnenstad van Arnhem, is een gebouw met historie en moderne vernuftigheid.  De 58 hoogwaardig afgewerkte appartementen worden sleutelklaar opgeleverd naar BENG-maatstaven en beschikken allen over een private buitenruimte. Oplevering al in 2020.

Reageer op dit artikel