nieuws

Sloop Bijlmerbajes begonnen

Projectontwikkeling

De sloop van de Amsterdamse Bijlmerbajes is woensdag begonnen. Rond het middaguur werd een eerste gat geslagen in de gevangenismuur.

Sloop Bijlmerbajes begonnen
Bajeskwartier, vanaf brug

De voormalige gevangenis wordt de komende jaren een nieuwe wijk, het Bajes Kwartier, met 1350 nieuwe woningen en bijzondere initiatieven zoals een Groene Toren met stadslandbouw, een laboratorium voor een gezond en gelukkig leven en een sterrenrestaurant.

De Bijlmerbajes was een gevangenis en huis van bewaring van 1978 tot 2016. Sindsdien bood het gebouw tijdelijke huisvesting aan asielzoekers en nu aan studenten, die er voorlopig nog kunnen blijven zitten. Ook worden er onder meer feesten georganiseerd.

Veel materialen uit de gevangenis krijgen een plek in de nieuwe wijk. Zo worden bruggen gemaakt van oude celdeuren.

Reageer op dit artikel