nieuws

KCAP ontwerpt multifunctioneel woongebouw Katendrecht

Projectontwikkeling

BPD en Van Wijnen selecteren KCAP voor het ontwerp van een multifunctioneel woongebouw in Katendrecht.

KCAP ontwerpt multifunctioneel woongebouw Katendrecht

BPD en Van Wijnen ontwikkelen circa 300 appartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage aan de Brede Hilledijk in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Onlangs selecteerden de ontwikkelaars KCAP Architects&Planners voor het ontwerp van het multifunctionele gebouw.

De afgelopen achttien jaar is Katendrecht van een havengebied veranderd in een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied. Deze bijzondere plek is nog altijd volop in beweging. De komende jaren transformeert Katendrecht Pols in een aantrekkelijk hoog-stedelijk gebied met meer dan duizend woningen en een nieuw winkelgebied. Met het huidige succes van ‘De Kaap’ en de vooraanstaande aanpak van de Pols, wordt Katendrecht naar een hoger niveau getild.

De ontwikkelingsopgave ligt aan de Brede Hilledijk in De Pols van Katendrecht, de entree van de wijk. Het multifunctionele gebouw levert een substantiële bijdrage aan de ambitie om De Pols van Katendrecht te transformeren naar een hoogwaardige leef- en verblijfsomgeving.

Reageer op dit artikel