nieuws

Afas begint bouw hoofdkantoor in Leusden

Projectontwikkeling

Afas begint bouw hoofdkantoor in Leusden
Afas Experience Center Leusden

In Leusden is begonnen met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van automatiseringsbedrijf Afas. Medewerkers en relaties kunnen de bouw van dit zogeheten Afas Experience Center volgen vanaf een tribune.

Wethouder Albert Dragt (Economische Zaken) van Leusden en Afas-directieleden Ton van der Veldt en Piet Mars gaven het startbouw middels het trillen van een damwand.

Het complex krijgt een oppervlak van 62.000 m2 en wordt gebouwd door Dura Vermeer. Het pand ligt aan de Olmenlaan 1, de locatie van een voormalig kantoor van de Bankgirocentrale. Sluitstuk is een professioneel theater met 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en langlopende producties. In de diverse gebouwen is ruimte voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin.

Het ontwerp is van architectenbureau Steef van der Veldt. Het gebouw vormt straks een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers en is een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. De indrukwekkende theaterdome (een halve glazen bol) is volgens de onderneming een verrijking voor Leusden.

Dura Vermeer is in september 2017 begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. De oplevering van het Afas Experience Center is gepland voor eind 2020/begin 2021.

Het hoofdkantoor van Afas is al gevestigd in Leusden aan de Philipsstraat 9, een kantoorpand dat tot september 2016 eigendom was van Annexum.

Reageer op dit artikel