nieuws

Weer vertraging outletcentrum Halfweg

Projectontwikkeling

Weer vertraging outletcentrum Halfweg
The Style Outlets in Halfweg

The Style Outlets in Halfweg loopt verdere vertraging op. Door bezwaarprocedures kan Neinver het geplande outletcentrum van 19.000 m2 op zijn vroegst pas eind 2019 opleveren.

Dat zegt business development director Europe Sebastian Sommer van de Spaanse ontwikkelende belegger Neinver tegen het Noordhollands Dagblad. In 2012 zouden MAB Development en Neinver het project gezamenlijk ontwikkelen op het terrein van de voormalige suikerfabriek CSM. Na de opheffing van MAB nam de Spaanse outletbelegger het gehele project over. Meerdere malen schoof Neinver de opleverdatum naar voren. In 2016 beloofde het bedrijf The Style Outlets in 2018 te openen.

Volgens Sommer komt de nieuwe vertraging door bezwaren die zijn gemaakt tegen de verleende bouwvergunning. Zo wacht Neinver nog op een gerechtelijke uitspraak in een hogerberoepzaak. Deze zomer is al begonnen met het bouwrijp maken van de locatie. De bouwstart verwacht de Spaanse belegger in het eerste kwartaal van 2018. In dat geval is de oplevering eind 2019. Volgens Sommer is de helft van de gepland negentig tot honderd winkels al voorverhuurd. De aannemer van het project is De Nijs-UBA.

Reageer op dit artikel