Dudok Real Estate
Jumbo groeit door herstel La Place en expansie in België
Supermarktconcern Jumbo is in het eerste halfjaar gegroeid. Dat kwam vooral door restaurantketen La Place die profiteerde van het opheffen van de coronamaatregelen.
Supermarktconcern Jumbo is in het eerste halfjaar gegroeid. Dat kwam vooral door restaurantketen La Place die profiteerde van het opheffen van de coronamaatregelen.
De horeca gaat dit jaar een grote inhaalslag maken van de coronapandemie, toen cafés en restaurants tijdens de lockdowns gesloten bleven.
La Place moet binnen een paar jaar zijn uitgerold tot een wereldwijd concept met enkele honderden vestigingen, waarvan zeker honderd in Nederland.
La Place, in vroeger dagen 'het restaurant' binnen de vestigingen van het voormalige warenhuis V & D, is nu ook aanwezig in Denemarken. Het nieuwe restaurant, eigendom van supermarktketen Jumbo, bevindt zich op het treinstation van Kopenhagen.
Ouborg Monumenten Vastgoed heeft een huurovereenkomst getekend met een horecaondernemer voor een monumentaal pand aan de Ginnekenmarkt 4 in Breda. In het pand komt een pizzarestaurant.
Veel bedrijven in Nederland dreigen ten onder te gaan omdat ze de hoge belastingschuld die ze opgebouwd hebben tijdens de coronacrisis waarschijnlijk niet zomaar kunnen terugbetalen. Daarvoor waarschuwen accountants- en adviesfirma PwC en onderzoekers van de Universiteit Leiden in een rapport.
Supermarktconcern Jumbo ziet nog steeds een veelbelovende toekomst voor zijn restaurantformule La Place, ondanks het feit dat 23 vestigingen definitief de deuren gaan sluiten.
Restaurants, cafés en hotels hebben door het coronavirus bijzonder zware maanden achter de rug. De malaise houdt volgens ING zeker nog tot eind volgend jaar aan.
Horecaondernemer en meesterkok Ad Janssen verwacht een golf van faillissementen in horecaland als gevolg van de coronacrisis. Inmiddels zijn ook al de eerste hotels gesloten, hoewel zij niet onder verplichte sluiting vallen.
Bas Klaassen neemt na twintig jaar bouwen aan McDonald's in Nederland afscheid van de restaurantketen.