nieuws

Rising Star: Amy Bulthuis

Loopbaan

Rising Star: Amy Bulthuis
Amy Bulthuis

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Amy Bulthuis van Savills.

Naam: Amy Bulthuis

Leeftijd: 30 jaar

Opleiding: Master Finance en Real Estate Finance aan de UvA

Ik ben: Taxateur bij Savills

Waarom vastgoed: Van huis uit is vastgoed mij al met de paplepel ingegoten en heeft het altijd mijn interesse gehad. Ik heb daarom gekozen voor zowel een Finance als Real Estate master. Na een aantal jaar in de beurshandel heb ik toch de overstap gemaakt naar vastgoed; een sector die naar mijn mening veel uitdagingen kent en erg veelzijdig is.

Het mooiste vastgoedobject: Dan kies ik voor gebouwen als het Rijksmuseum en het Amstel Hotel. De monumentale en statige uitstraling in combinatie met het historische karakter vind ik fantastisch.

Het lelijkste vastgoedobject: Het gemeentehuis in Hardenberg. Volgens mij is dit gebouw een aantal jaren geleden ook genomineerd tot één van de lelijkste gebouwen van Nederland. De kleur, de vorm, de kleine ramen; het is voor mij een combinatie van verkeerde keuzes.

Mijn hart ligt bij: Logistiek vastgoed. Het vastgoed zelf lijkt op het eerste oog eenvoudig, maar kent meer dan voldoende uitdagingen. Ik vind het mooi hoe dit ogenschijnlijk ‘rechttoe rechtaan’ product steeds meer gecombineerd wordt met duurzaamheid en architectuur. Ook zie je in deze sector dat automatisering steeds naar een hoger niveau getild wordt en dat functiemenging een steeds belangrijkere rol speelt.

Belangrijkste trend: De regulering van de middenhuur. Ik ben erg benieuwd naar de langetermijneffecten van het invoeren van de noodknop, die op dit moment in Den Haag al is ingevoerd.

Must-read/see: Mount Kinabalu in Borneo, de op-een-na hoogste berg van Zuidoost Azië. Ik heb deze eind 2014 beklommen en het ‘on top of the world’-machtige gevoel in combinatie met een prachtig uitzicht is ontzettend bijzonder.

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Het ongeldig verklaren van Programma Aanpak Stikstof (PAS) door de Raad van State. Niet zozeer een grote bedreiging, maar wel een uitspraak dat veel invloed kan (gaan) hebben.

Mijn rolmodel: Monique Maarsen; een echte powervrouw die tegenslagen heeft gekend maar desondanks prima haar mannetje staat.

Mijn grootste succes: Het roeien van de Ringvaart; een roeitocht van 100 km die ik met acht meiden heb overwonnen.

In mijn volgende functie wil ik: Mij meer bezighouden met de commerciële kant van logistiek vastgoed. Hierbij wil ik mijn activiteiten vooral richten op vastgoedtransacties en daarmee de markt meer maken in plaats van volgen.

Ik heb het meest geleerd van: Dit kan ik niet beantwoorden met één naam. Ik ben ontzettend trots op de wijze mensen die ik om mij heen heb verzameld en die mij zowel zakelijk als privé telkens weer tot nieuwe inzichten brengen.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Mijn collega’s, iedereen is gemakkelijk te bereiken en bereid te helpen. Dat vind ik zo ontzettend fijn aan Savills!

Over vijf jaar ben ik: Over vijf jaar heb ik mij verder ontwikkeld als specialist en deel ik mijn kennis vanuit een meer leidinggevende functie.

Mooiste functie in het vastgoed: Vastgoedbelegger

Nevenfunctie: Afgelopen jaren heb ik mij beziggehouden met commissies binnen Fresh en het bestuur van Savills Young Professionals. Beiden vormen een leuke en feestelijke afwisseling van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Sociale media: Instagram

Favoriete apps: WhatsApp, Spotify

Laatst bezochte evenement: Summer Drinks van FRESH Professionals

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: reizen, sporten, borrelen, vrienden

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: Vastgoedmarkt

Favoriete gadget: iPhone

Transportmiddel: Fiets

Vrijmibo/hangout: Dicky’s, Savills bar

Reageer op dit artikel