nieuws

Rising Star: Stefan Janssen

Loopbaan

Rising Star: Stefan Janssen
Stefan Janssen

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Stefan Janssen van Redevco.

Naam: Stefan Janssen

Leeftijd: 31 jaar

Opleiding: Bachelor Bouwkunde, master Real Estate Management & Development aan de Technische Universiteit Eindhoven

Ik ben: werkzaam op de afdeling Research & Strategy bij Redevco

Waarom vastgoed: De gebouwde omgeving heeft me altijd al geboeid, en sinds mijn jeugd was ik ervan overtuigd dat ik architect wilde worden. Tijdens mijn studie bouwkunde kwam ik er uiteindelijk achter dat het ontwerpen me minder lag, maar de maatschappelijke en financiële kanten van vastgoed me wel enorm interesseerden.

Het mooiste vastgoedobject (en waarom): Het stationsgebied van Utrecht en in het bijzonder Hoog Catharijne. Het is waanzinnig om te zien hoe de ontwerpkeuzes uit de jaren ’60 en ’70 zijn heroverwogen en hoe de gemeente Utrecht samen met de NS en Klepièrre dit hele gebied op de schop neemt.

Mijn hart ligt bij: Winkelvastgoed, waar ik mij al weer vijf jaar met veel plezier actief op de begeef. De winkelmarkt is een heel dynamische wereld, waar trends en innovaties zich razendsnel opvolgen. Elke retailer probeert namelijk een unieke winkelbeleving te creëren. Never a dull moment in retail!

Belangrijkste trend: Urbanisatie en de herontwikkeling van binnenstedelijke (bedrijven)terreinen die hun functie hebben verloren. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid woont meer dan de helft van de wereldbevolking in stedelijke gebieden. De steden in Europa zijn niet ingericht op het leven in de 21e eeuw, en hier liggen dus veel kansen voor allerlei vastgoedpartijen.

Must-see: The Big Short. Dit is een geweldig waargebeurd verhaal waarin een handjevol outsiders al vroeg inzagen dat de o zo stabiele Amerikaanse huizenmarkt in zou storten. Lessons learned: vertrouw op jezelf en durf tegendraads te denken!

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Blijven hangen in oude denkpatronen. De wereld verandert sneller dan ooit tevoren, en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Mijn rolmodel: Dat is mijn vader. De levenslessen die ik thuis heb gekregen zijn me meer waard dan al mijn jaren studeren.

Mijn grootste succes: Het afronden van mijn master. De bachelor bouwkunde lag mijn niet goed, dus ik had mijn zinnen erop gezet om tijdens de master Real Estate Management & Development uit te blinken. Naast een bestuursjaar bij de studievereniging Service, uitwisseling aan de KTH Royal Institute of Technology in Stockholm en een geweldige stageperiode bij Redevco ben ik uiteindelijk cum laude afgestudeerd.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Vastgoedonderzoek, statistische analyses en portfoliomanagement. Met deze werkgebieden ben ik pas een jaar geleden in aanraking gekomen, en ik wil hier dolgraag meer over te weten komen.

Nevenfunctie: Sinds kort ben ik actief in de New Gen-commissie van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW). New Gen is de groep young professionals (<36 jaar) binnen NRW, en met de commissie organiseren we meerdere bijeenkomsten per jaar, zoals expertmeetings, projectbezoeken en borrels. Ik vind het geweldig om met een aantal leeftijdsgenoten de vastgoedmarkt te verkennen.

Favoriete apps: Whatsapp, Spotify, Lichess, NU.nl

Laatst bezochte evenement: Zakelijk was dat de viering van het 20-jarig bestaan van Redevco. Om die reden zijn we afgelopen maand met het gehele bedrijf naar Lissabon gegaan – genieten! Laatst bezochte privé-evenement was Lowlands.

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand: ‘Hudson’s Bay eind 2019 uit Nederland’ – Vastgoedmarkt, 31 augustus 2019. Afgezien van het feit of dit waar is of niet (Verhuurders panden Hudson’s weten van niks – Vastgoedmarkt, 3 september 2019), de vraag wat Hudson’s Bay gaat doen houdt heel Nederland bezig, in het bijzonder diegenen die actief zijn in de winkelmarkt.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Crossfit, festivals, schaken, lekker koken (en eten). Verder hou ik van avontuurlijke vakanties – ik heb regelmatig gesurft, vorig jaar heb ik de Kilimanjaro beklommen en dit jaar ben ik naar Noord-Korea geweest. Tot slot ik doe elk jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: Vastgoedmarkt en PropertyNL

Transportmiddel: Trein en fiets

Waar ben je opgegroeid?  In Wijchen.

Foto's

Reageer op dit artikel