nieuws

Kees Christiaanse ontvangt ULI Germany Leadership Award 2018

Loopbaan

Donderdag werden in Offenbach, Duitsland, de ULI Germany Leadership Awards 2018 uitgereikt. Kees Christiaanse ontving de prestigieuze prijs in de categorie stedenbouw.

Kees Christiaanse ontvangt ULI Germany Leadership Award 2018

De prijs wordt jaarlijks door het Urban Land Institute Germany uitgereikt aan belangrijke persoonlijkheden uit de vastgoedsector en de politiek die zich met bijzondere betrokkenheid en bravoure hebben ingezet voor duurzame stadsontwikkeling en een betere levenskwaliteit in Duitse steden.

Christiaanse (Amsterdam, 1953) is een Nederlands architect en stedenbouwkundige, vooral actief in Nederland en Duitsland. Nadat hij bij Rem Koolhaas had gewerkt startte hij twee firma’s: Kees Christiaanse Architects & Planners (KCAP) in Rotterdam in 1989 en het bureau Architects and Planners (ASTOC) in Keulen in 1990.

Stephanie Baden, Executive Director ULI Germany:  ‘De Leadership Award van ULI Germany staat voor excellentie en best practice in het verantwoord omgaan met onze stedelijke ruimtes. Onze winnaars zijn zich bewust van de blijvende impact van hun eigen acties op onze gebouwde omgeving. Daarvoor eren de leden van de jury van ULI Germany Prof. Kees Christiaanse met de Leadership Award 2018. Kees is een van de meest opvallende persoonlijkheden op het gebied van stedenbouw en ik ben erg blij dat onze jury hem dit jaar voor zijn opmerkelijke prestaties heeft geëerd.’

De ULI Germany Leadership Award wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt in de categorieën Real Estate Management, Stedenbouw, Young Leader en Levenswerk en sinds 2017 ook als Innovatieprijs.

 

Reageer op dit artikel