Ellen Schindler ceo De Zwarte Hond

Ellen Schindler ceo De Zwarte Hond
Ellen Schindler

Architectenbureau De Zwarte Hond heeft zijn directieteam uitgebreid met Ellen Schindler als ceo en partner. Ze werkte voorheen als partner/ceo bij Kossmann.dejong exhibition architects.

Met haar strategische visie, organisatietalent en vermogen om mensen te verbinden bouwde ze Kossmann.dejong uit tot een prijswinnend internationaal bureau met projecten over de hele wereld. Vanaf 1 september gaat Schindler haar talenten inzetten voor De Zwarte Hond. Samen met Jeroen de Willigen en Eric van Keulen zal ze zich richten op inhoudelijke en creatieve continuïteit, maar vooral ook op de toekomst van het bureau.

De drijfveer van De Zwarte Hond is om nu de leefmilieus van morgen te ontwerpen en de condities te scheppen voor de beste woon-, werk- en leeromgevingen. De ambitie is om hierin een leidende positie in te nemen. Om dit te kunnen realiseren stelde De Zwarte Hond in de afgelopen jaren zes nieuwe partners aan in Groningen, Rotterdam en Keulen. Dit partnerteam is verantwoordelijk voor alle stedenbouwkundige en architectonische ontwerpen en de leiding in de vestigingen. Op de Provada lanceerde het bureau in juni een serious game die helpt bij het realiseren van klimaatdoelen en andere transities.

Met de aanstelling van Ellen zet De Zwarte Hond de volgende stap in de professionalisering. ‘We zijn super blij met de komst van Ellen Schindler’, zegt creatief directeur Jeroen de Willigen. ‘Ze heeft bergen energie en kan heel helder communiceren. Haar kennis en ondernemerszin gaan ervoor zorgen dat we een robuuster bureau zullen worden. Met haar gaan we de ambitieuze doelen die we hebben realiseren.’

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.