nieuws

Rising Star: Yskje van Schelven

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van ruim vijftien vragen. Dit keer: Yskje van Schelven van Lexence.

Rising Star: Yskje van Schelven
Yskje van Schelven

Leeftijd: 29.

Opleiding: Bachelor Nederlands recht en de master civiel recht, beiden aan de Universiteit Leiden.

Ik ben: Vastgoedadvocaat bij Lexence.

Waarom vastgoed: Het recht is vaak abstract, maar het vastgoedrecht is een heel ander verhaal. De projecten zijn tastbaar en zichtbaar. Ik ben er nog steeds erg van gecharmeerd dat je door Amsterdam fietst en ineens langs ‘jouw’ project kan fietsen.

Het mooiste vastgoedobject: Infinity uiteraard! Begin 2016 is ons kantoor naar het voormalig hoofdkantoor van ING verhuisd. Het gebouw is licht en transparant, uniek en iconisch. Het is een fijn kantoor om in te werken en het paste bij de wens van kantoor om te verhuizen naar een bestaand pand. Daarnaast absoluut het historische marineterrein op Kattenburg in Amsterdam. Wij bezochten het terrein vorig jaar met een projectbezoek van Jong Onroerend Goed Amsterdam. Het terrein wordt door het Rijksvastgoedbedrijf langzaamaan ‘teruggegeven’ aan de stad en het is een prachtige locatie voor nieuwe initiatieven, zonder dat de historie verloren gaat. Tip is restaurant De Scheepskameel dat hier vorig jaar is geopend. Naast erg goed eten schenken ze uitsluitend Duitse en Oostenrijkse wijnen – bijzonder en erg lekker.

Belangrijkste trend: Circulair bouwen. Duurzaamheid zal (noodgedwongen) een steeds grotere rol gaan spelen in het vastgoed en de ontwikkeling en realisatie daarvan.

Nevenfunctie: Ik ben sinds dit jaar voorzitter van Jong Onroerend Goed Amsterdam (JOA). JOA is het platform voor van en voor jonge vastgoedprofessionals in Amsterdam. Eén keer per maand organiseren wij een (vastgoedgerelateerde) activiteit, zoals bijvoorbeeld de projectbezoeken aan de Pontsteiger (die voor komende maand op de planning staat) en aan de A’dam Tower. Daarna uiteraard een gezellige borrel. Een leuk en informeel initiatief, waarbij jonge vastgoedprofessionals, vanuit verschillende invalshoeken, kennis en informatie met elkaar kunnen uitwisselen over ontwikkelingen in het (Amsterdamse) vastgoed.

Laatst bezochte evenement: Projectbezoek van de JOA bij Circulair Paviljoen van ABN Amro.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Ik hockey graag, daarnaast sta ik met veel plezier in de keuken. Wat betreft dat laatste, ik kook het liefst met de Black Bastard BBQ, de ultieme vorm van ontspanning.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: De Vastgoedmarkt- & PropertyNL-nieuwsbrief, verder het FD en de NRC.

Favoriete gadget: Black Bastard BBQ.

Transportmiddel: Ik doe bijna alles op de fiets, maar mocht ik voor een afspraak buiten kantoor moeten zijn, dan gebruik ik onze kantoorauto, een Golf GTE. Bij heel slecht weer pak ik meestal een Uber.

Vrijmibo/hangout: In de zomer is dat Pllek, een heerlijke plek aan het IJ. Noord is zich echt aan het ontwikkelen en het wordt een steeds toegankelijker stukje Amsterdam. Zeker nu ook de A’dam Toren is geopend wordt Noord steeds meer onderdeel van de stad.

Reageer op dit artikel