nieuws

Rising Star: Jonathan van den Heuvel

Loopbaan

Rising Star: Jonathan van den Heuvel
Jonathan van den Heuvel

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Jonathan van den Heuvel van Arcadis.

Leeftijd: 27 jaar

Opleiding: Master Real Estate & Housing aan de Technische Universiteit Delft (inmiddels Management in the Built Environment).

Ik ben: Vastgoedadviseur bij Arcadis in Amersfoort.

Waarom vastgoed: Huisvesting en gebiedsontwikkeling zijn twee manieren waarop de stad van de toekomst kan worden ontwikkeld. De vastgoedwereld is een uitdagend werkveld waar veel gaat veranderen door nieuwe mobiliteit, technologie en een focus op gezondheid van gebruikers. Daarnaast is het ook een manier om waarde toe te voegen aan het leven van gebruikers door het creëren van ‘fijne en mooie’ plekken die bijdragen aan ontmoeting en ontspanning.

Het mooiste vastgoedobject: Sinds het begin van mijn studie ben ik gefascineerd door de ontwerpen van Bjarke Ingels (BIG architects). Met name het conceptuele denken, wat leidt tot innovatieve en inspirerende vormgeving, vind ik heel sterk. Veel ontwerpen zijn uitgewerkt in het boek ‘Yes is More’. Zijn meeste recente hoogtepunt is het woongebouw VIA 57 West in New York.

Mijn grootste succes: Dat een deel van mijn afstudeerscriptie is opgenomen in het boek ‘Bouwstenen uit de recente geschiedenis van de stedelijke ontwikkeling‘ (2016). In mijn bijdrage focus ik op de steeds grotere en actievere participatie van bewoners in ontwikkelprocessen.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: De investeringskant van het vastgoed. Hoe te komen tot integrale strategische vastgoedbeslissingen, waarbij de belangen van alle publieke- en private actoren zoveel mogelijk behartigd worden.

Ik heb het meest geleerd van: De vele klanten die ik de afgelopen jaren ontmoet heb. Van internationale investeerders en ontwikkelaars tot gemeenten en woningcorporaties. Elke klant heeft met zijn eigen specifieke vragen bijgedragen aan het doorgronden van de interessante wereld van het vastgoed.

Over 5 jaar ben ik: Een op internationale schaal werkende vastgoedadviseur die allround inzetbaar is, maar ook zijn eigen speerpunten heeft weten te ontwikkelen.

Nevenfunctie: Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen ben ik kandidaat raadslid voor de CU in mijn geboortestad Veenendaal. Een mooie mogelijkheid om maatschappelijk betrokken te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Sociale media: Voor het zakelijk contact hoofdzakelijk LinkedIn. Privé maak ik graag gebruik van Instagram, omdat het visueler is ingesteld dan andere bekende social media.

Favoriete apps: Strava om mijn hardloopavonturen bij te houden en te delen.

Favoriete gadget: Mijn Garmin Forerunner 235 om mijn hardloopruns te tracken. Daarnaast ook mijn iPhone en Macbook.

Transportmiddel: Golf Variant, al is de OV fiets binnen de stad soms best ideaal.

Vrijmibo/hangout: De Wagenmeester in de plint van station Amersfoort is de plek waar het weekend gestart wordt.

Reageer op dit artikel