nieuws

Vier en drie jaar geëist voor belastingfraude

Loopbaan

Vier en drie jaar geëist voor belastingfraude
Vrouwe Justitia

De advocaat-generaal in Arnhem heeft 22 september in hoger beroep drie en vier jaar gevangenisstraf geëist tegen twee broers uit Boxtel (56 en 64 jaar).

De twee deden allerlei fictieve investeringen en gaven deze op bij de Belastingdienst, zodat zij minder vennootschapsbelasting hoefden te betalen. Het OM becijferde dat ze daardoor 18 miljoen euro te weinig afdroegen.

De twee zouden op papier onder andere 120 miljoen euro hebben geïnvesteerd in een vakantieresort in Montenegro en voor 22 miljoen euro een jacht hebben gekocht.

In 2013 veroordeelde de rechtbank hen tot gevangenisstraffen van respectievelijk 2,5 en 2 jaar. De financieel directeur van de vastgoedgroep hoorde in hoger beroep 240 uur werkstraf en een boete van 30.000 euro tegen zich eisen. Dit is gelijk aan de straf die de rechtbank hem vier jaar geleden oplegde.

Reageer op dit artikel