nieuws

Rising Star: Marcel Lamers

Loopbaan

Rising Star: Marcel Lamers
Marcel Lamers

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Marcel Lamers van Lone Rooftop.

Leeftijd: 30

Opleiding: IVA in Driebergen, International Marketing & General Management aan Northwood University en Technology Entrepreneurship aan Stanford University.

Ik ben: Co-founder & CEO Lone Rooftop.

Waarom vastgoed: Omdat vastgoed veel efficiënter en duurzamer kan! Bijna 40 procent van de kooldioxide-emissie in Europa wordt veroorzaakt door gebouwen. En denk ook eens aan de miljoenen euro’s die sommige organisaties per jaar verspillen door gebrek aan inzicht in het vastgoedgebruik. Ik kom zelf uit de online-wereld. Daar gebruikte ik tools zoals Google Analytics om precies te weten hoeveel mensen er op de sites zaten, welke pagina’s ze bezochten en hoelang ze daar bleven. Op basis van die bezettingsdata kon ik keuzes maken voor de doorontwikkeling van de betreffende website. Alle pagina’s die niet of nauwelijks werden gebruikt verwijderden we, zodat we die niet meer hoefden te onderhouden. Alle pagina’s of nieuwe initiatieven die een hoog gebruik kenden verbeterden we. Eigenlijk kan je een gebouw zien als een fysieke website. In een gebouw gaat het alleen niet om webpagina’s of chatrooms die je bezoekt, maar om werkplekken, de vergaderzalen of het restaurant. Door de kennis uit de online-wereld nu in te zetten in de wereld van het vastgoed maken wij gebouwen efficiënter en duurzamer middels een set aan applicaties en ons data-platform waar real-time vastgoed gebruik 24/7 te monitoren is.

Belangrijkste trend: Data-driven. De online-wereld en vele andere sectoren zijn in de afgelopen jaren/decennia sterk veranderd door de toename van data. De volgende sector die sterk data-gedreven zal worden is die van de vastgoedwereld. Zeker met de komst van alle Internet-of-Things-devices zal er enorm veel te analyseren zijn.

Mijn rolmodelIk heb niet echt één rolmodel. Ik pik juist de dingen op van ondernemers en CEO’s die mij aanspreken en probeer dat samen te voegen. Momenteel lees ik ‘The hard thing about hard things‘ van Ben Horrowitz. Zelf ceo geweest, ondernemer en mede-oprichter van Andreessen Horrowitz, een van de grootste en zeer gerespecteerde durfinvesteerders in Silicon Valley. Iemand met veel ervaring, wijsheid en mooie uitspraken die toepasbaar zijn in de fase waarin ik mij bevind. 

Mijn grootste succes: Lone Rooftop. In mijn relatief korte carrière is dit zonder twijfel het hoogtepunt. Ik werk met fantastische, slimme, ambitieuze mensen. Overal waar we ons verhaal mogen doen raken mensen geïnspireerd en enthousiast. We hebben mooie partners en ontvangen van over de hele wereld interesse in onze technologie. Ik kan me niks mooiers bedenken om in deze fase van mijn leven te doen – zeker omdat we zien dat we een essentiële bijdrage leveren aan het efficiënter maken van organisaties en impact hebben op de verduurzaming van vastgoed.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Opschalen. Nu ons bedrijf begint te groeien zijn er veel interessante dingen te leren over hoe dit ingericht dient te worden om de groei aan te kunnen.

Over 5 jaar ben ik: 35.

Sociale media en favoriete apps: UberEATS. Ik zou graag willen dat ik meer tijd had om te koken, maar in de drukke fase waarin het bedrijf zit schiet dat er nog weleens bij in. Vroeger was je dan nog overgeleverd aan een ongezonde maaltijd, maar met UberEATS zijn er veel gezonde en goede alternatieven te kiezen waardoor ik toch de juiste voedingstoffen binnen krijg. Wat betreft sociale media: naast Whatsapp (privé) ben ik zakelijk op Linkedin actief. Verder probeer ik mijn sociale leven zoveel mogelijk offline te ervaren.

Laatst bezochte evenement: Ik kijk liever vooruit dan achteruit. Zakelijk gaat het eerstvolgende event Corenet Global Summit zijn in London in de eerste helft van september, waar we zullen rondlopen met iPad’s met daarop een eerste versie van ons gloednieuwe Real Estate Dashboard. Privé had ik gehoopt rond deze periode op Burning Man in Nevada te staan, maar helaas is dat er niet van gekomen. Dan maar even wachten tot ADE – wanneer er in Amsterdam genoeg leuke evenementen te vinden zijn.

Favoriete gadget: M’n Philips Hue lampen. Voor elk moment van de avond een andere lichtsetting die past bij het tijdstip of de sfeer. Kleur en licht intensiteit doen veel met hoe je je huis ervaart.

Transportmiddel: VW Golf GTE.

Vrijmibo/hangout: Eerder zaten we met ons kantoor nog boven de Balie op Leidseplein waardoor dat de logische vrijmibo hangout was. Inmiddels zitten we bij B.Amsterdam, waar we nu onze vrijmibo’s doen.

Reageer op dit artikel