nieuws

André Snippe Vastgoedman van het Jaar 2017

Loopbaan

André Snippe Vastgoedman van het Jaar 2017
André Snippe werd uitgeroepen tot Vastgoedman van het Jaar 2017

Projectontwikkelaar André Snippe van Snippe Projecten is tijdens het Vastgoedmarkt Trendscongres uitgeroepen tot Vastgoedman van het Jaar 2017. Hij werd genomineerd door de vijf laatste winnaars van deze eretitel.

Groot respect dwingt ontwikkelaar André Snippe af met zijn recente projecten in de iets ten zuiden van Amsterdam gelegen zelfstandige gemeente Diemen. Eerst wist hij met succes een reeks kansloze kantoren om te toveren tot de bruisende Campus Diemen Zuid, met 940 zelfstandige studentenwoningen. De campus werd eind 2015 door Snippe verkocht aan de Amerikaanse belegger Greystar.

Campus Diemen Zuid kreeg een vervolg in het nabijgelegen Holland Park, een kantorenlocatie van 10 hectare, waar in verschillende fasen in totaal 3.000 woningen worden opgeleverd.

Naast Snippe waren genomineerd: Jason Blackmore (G&S Vastgoed), Jaap Blokhuis (Multi Corporation), Hans Copier (Propertize) en Jeroen Lokerse (Cushman & Wakefield). De nominaties kwamen tot stand op basis van voordrachten door de vijf voorgaande winnaars van de Vastgoedman van het Jaar Award.

Eerder wonnen – in anti-chronologische volgorde – Pieter Affourtit (voormalig algemeen directeur WPM Groep, 2016), Marco Hekman (ceo CBRE Nederland, 2015), Cuno van Steenhoven (voormalig directievoorzitter DTZ Zadelhoff, 2014), Lesley Bamberger (ceo Kroonenberg Groep, 2013) en Pieter Hendrikse (voormalig ceo CBRE Global Investors, 2012). Zij dienden ieder een shortlist in van drie personen, waarvan tijdens een stevige discussie bij een lunch aan de Amsterdamse Zuidas uiteindelijk vijf genomineerden overbleven.

Via een stemformulier konden lezers en bezoekers van Vastgoedmarkt.nl hun favoriet onder de genomineerden aangeven. De publieksstemmen samen hadden eenzelfde gewicht als het oordeel van één jurylid. Snippe ontving een blijvend aandenken en een wisselbeker met daarin zijn naam gegraveerd. Het Vastgoedmarkt Trendscongres 2017 werd op 20 april gehouden in het ABN Amro-hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas.

Reageer op dit artikel