Picnic vervroegt opening zesde distributiecentrum vanwege corona

Picnic vervroegt opening zesde distributiecentrum vanwege corona

Online supermarkt Picnic opent vanwege de extra vraag naar bestelde en bezorgde boodschappen versneld een zesde distributiecentrum in Apeldoorn. Daarnaast heeft het bedrijf de capaciteit voor het verwerken van orders en de bezorging uitgebreid.

De opening van het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn stond aanvankelijk gepland voor het einde van dit jaar. Er komen ongeveer 450 mensen te werken.

De online supermarkt wil eind mei begin juni de eerste orders verwerken in het distributiecentrum van 20.000 vierkante meter, waar tot voor kort de doe-het-zelf groothandel THR in was gevestigd. Het pand, op bedrijvenpark Ecofactorij, is het grootste van de zes dc’s van Picnic in Nederland.

Vervroegde opening

Door in mei al een nieuw distributiecentrum te openen en meer mensen aan te nemen, hoopt Picnic te kunnen voldoen aan de geëxplodeerde vraag naar bestelde en aan huis bezorgde boodschappen. 'Op zo kort mogelijke termijn kunnen we hierdoor beter aan de vraag voorzien en bij nog meer klanten de boodschappen gratis aan huis bezorgen tegen de laagste prijs', zegt medeoprichter Michiel Muller. 'We zijn straks in staat om dagelijks duizenden extra orders in het Apeldoornse dc te verzamelen en daardoor ruimte te scheppen bij andere dc’s.' Daarnaast gaat Picnic meer bezorgen in de ochtend en wil het bedrijf haar bezorgwagentjes efficiënter vullen.

Zesde dc in Nederland

Het voormalige distributiecentrum van THR (Ter Hoeven Reesink) in Apeldoorn, dat Picnic huurt van eigenaar Reesink, is het zesde in zijn soort in Nederland. De andere dc’s staan in Diemen, Eindhoven, Utrecht (dat op dit moment vergaand geautomatiseerd wordt), Nijkerk en Rotterdam. Vanuit deze locaties worden de boodschappen verspreid over de meer dan honderd plaatsen waar Picnic inmiddels bezorgt.

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.