Hema winkels worden e-commerce dc's

Hema winkels worden e-commerce dc's

Hema winkels worden tijdelijk ook e-commerce distributiecentra. Twintig Hema winkels krijgen er een functie bij als orderpicklocatie voor de online shop.

Extreme situaties vragen om extreme aanpassingen. Om de enorme e-commerce piek aan te kunnen, bouwt de retailer twintig winkels om tot e-commerce distributiecentrum. Hema zag zijn online verkoop in Nederland verdrievoudigen in de coronacrisis. Dat blijkt uit een brief aan obligatiehouders.

E-commerce explosie

Hema ziet zijn omzet de laatste weken herstellen, na de forse daling als gevolg van de maatregelen tegen corona. Door corona stijgt de online verkoop sterk. Het is niet het enige bedrijf dat te maken heeft met een e-commerce piek. DHL meldde vorige week al zijn drukste dag ooit. PostNL maakte recent ook al bekend dat lokaal vertraging kan ontstaan bij de pakketbezorging door grote drukte en de impact van overheidsmaatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen.

>> Lees ook: Hoe e-commerce het winkellandschap verandert

Dit artikel verscheen eerder op Logistiek.nl.

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.