Wereldhave diep in het rood door corona

Wereldhave diep in het rood door corona
City Plaza Nieuwegein

Sinds de uitbraak van het coronavirus gaat het nog slechter met het beursgenoteerd winkelvastgoed. De koers van winkelfonds Wereldhave zakte de afgelopen weken nog dieper dan vorig jaar.

Dat meldt het FD in een artikel. Twee weken geleden gaf de vastgoedbelegger al aan dat de corona-uitbraak een ‘ongekende impact’ op de bedrijfsvoering in de winkelcentra. Maar inmiddels is de koers nog verder gedaald.

Opmerkelijke situatie

Door de daling van de koers is er een bijzondere situatie ontstaan. De beurswaarde van Wereldhave is namelijk gezakt onder die van het dochterbedrijf Wereldhave België. Waar Wereldhave als geheel 283 miljoen euro waard is, is België 403 miljoen euro waard, gebaseerd op de aandelenkoers van woensdag 1 april.

Dit terwijl de winkels in Nederland nog niet gesloten zijn en in België wel. Volgens het FD is het verschil verklaarbaar door de schuldenlast van het Nederlandse bedrijf. Die is een stuk hoger dan van de Belgische dochteronderneming.

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.