NHG komt met extra vangnet voor huizenbezitters

NHG komt met extra vangnet voor huizenbezitters

Huizenbezitters die hun hypotheeklasten niet meer kunnen dragen vanwege de coronacrisis, krijgen de ruimte om op een deel van de lening een achterstand op te lopen met behoud van de hypotheekgarantie.

Dat maakte de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) bekend. Het vangnet geeft extra steun aan mensen met tijdelijke contracten of zzp'ers die door het wegvallen van inkomsten in de problemen raken met hun hypotheeklening. Geldverstrekkers kunnen de zogenoemde Woonlastenfaciliteit aanvragen bij NHG. Als een klant uitstel van betaling wordt verleend of wanneer sprake is van een betalingsachterstand, dan staat NHG via deze faciliteit borg voor maximaal 9 procent van de oorspronkelijke hypotheeksom.

Eerder werd al bekend dat banken en verzekeraars met de rijksoverheid zijn overeengekomen dat er wegens achterstallige betalingen tot tenminste 1 juli 2020 geen gedwongen woningverkopen zullen plaatsvinden.

>> Zie ook: Antwoorden op veelgestelde vragen over impact corona op vastgoedsector

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.