Groei Beter Bed geraakt door coronacrisis

Groei Beter Bed geraakt door coronacrisis

Beddenwinkelketen Beter Bed kreeg minder bestellingen binnen, wat vooral te wijten was aan de coronacrisis. Tot half maart ging het aantal bestellingen namelijk nog de goede kant op.

Toch heeft de retailer in het eerste kwartaal meer omzet behaald dan een jaar eerder. De omzet kwam uit op 54,3 miljoen euro, een stijging van 8 procent. Online groeiden de verkopen met bijna 30 procent. De verkopen via het internet waren goed voor 5,6 miljoen euro of ruim een tiende van de totale omzet.

Stilvallen verkoop

Het aantal bestellingen bij Beter Bed nam in de eerste drie maanden met 2 procent af. Dat kwam door het stilvallen van de verkoop in de laatste weken van maart toen in Nederland en België allerlei coronamaatregelen van kracht werden. Tot half maart lagen de bestellingen 9 procent voor op vorig jaar. Sinds begin april gaat het weer de goede kant op, merkt topman John Kruijssen op, waarbij veel bestellingen via de webwinkel gedaan worden. Begin april opende Beter Bed een nieuwe outletwinkel op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude.

Kruijssen denkt dat Beter Bed na zijn reorganisatie van vorig jaar er sterk voor staat en de coronacrisis zal overleven. Wel is de beddenketen in gesprek met zijn banken over een verlenging van de huidige kredietfaciliteit.

>> Lees ook het dossier: Van dag tot dag: de impact van corona op retail

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.