nieuws

Hypotheekaanvragen weer in lift

Financieel

Het aantal hypotheekaanvragen is in het tweede kwartaal van dit jaar weer gestegen. De aanvragen door starters daalden echter stevig.

Hypotheekaanvragen weer in lift
hypotheken

Dat blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). In het tweede kwartaal werden net geen 98.000 hypotheekaanvragen gedaan. Dat is een stijging van 5,2 procent op jaarbasis. Meer dan de helft (ruim 53.000) komt daarbij voor rekening van mensen die hun hypotheek oversluiten en doorstromers. In 2017 registreerde HDN al een recordaantal aanvragen.

Starters waren goed voor 33.000 hypotheekaanvragen. Dat is een daling van ruim 9 procent. Volgens HDN is dat mogelijk te verklaren door de alsmaar stijgende huizenprijzen. Ook het hogere bedrag aan eigen geld dat ingebracht moet worden, zou starters opbreken.

Reageer op dit artikel