Hudson's Bay en Signa bevestigen mogelijke joint venture

Hudson's Bay en Signa bevestigen mogelijke joint venture
München Kaufhof Galeria am Stachus

Hudson's Bay en Signa bevestigen dat hun respectievelijke Duitse warenhuisketens Kaufhof en Karstadt mogelijk samen gaan.

De eigenaren zijn bezig met een verkennend onderzoek naar de mogelijkheden van een joint venture. Kaufhof is van het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay, de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa bezit Karstadt. Partijen tekenden al een voorlopige overeenkomst, bevestigden ze eveneens.

Over de deal gingen de laatste tijd al veel geruchten rond. Volgens sommige Duitse media zou Signa iets meer dan de helft van het samenwerkingsverband in handen krijgen en de operationele leiding nemen. Mogelijk zou zelfs de helft van alle Europese bezittingen van Hudson's Bay overgaan naar Signa.

Hudson's Bay reageert nu op alle speculatie om duidelijk te maken dat er nog geen definitieve deal over een verkoop of samenvoeging van de onderdelen is gesloten. Daarbij benadrukt het bedrijf ook regelmatig te kijken naar strategische kansen die waarde kunnen creëren voor zijn aandeelhouders. Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, telt bijna honderd filialen in heel Duitsland. Ook Karstadt is goed voor tientallen vestigingen.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.