Nederlandse winkelstraten weer een stukje drukker

Nederlandse winkelstraten weer een stukje drukker

Het wordt weer drukker in de Nederlandse winkelstraten, nadat de bezoekersaantallen in maart waren gekelderd door de coronacrisis.

Dat meldt onderzoeksbureau RMC Smart Retailing. In vergelijking met vorige week is het nu 8,4 procent drukker. Vergeleken met dezelfde week vorig jaar is het wel nog 75,6 procent rustiger.

De winkelstraten in de grote steden laten ook zien dat het week op week steeds iets drukker wordt. Zo was het in de Hoogstraat in Rotterdam op woensdag 8 april 46 procent drukker dan dezelfde dag vorige week.

Weer geopend

Ook openen steeds meer retailers weer hun deuren. Afgelopen week waren dat bijvoorbeeld Bever, Suit Supply en Van Haren. 'Waar het voor de ene retailer een stuk makkelijker is om open te gaan met de inachtneming van de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen, heeft dit voor andere retailers meer voeten in de aarde. Daarbij speelt ook dat retailers steeds meer creatieve voorbeelden van anderen zien hoe toch op een verantwoorde manier de winkel open kan', aldus RMC.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.