Modeketen Ulla Popken stopt huurbetaling volledig

Modeketen Ulla Popken stopt huurbetaling volledig

Modeketen Ulla Popken heeft de huurbetaling per 1 april stilgezet en wil minder betalen in de herstartfase na de toekomstige heropening van zijn winkels.

Dat meldt Ulla Popken in een brief aan zijn verhuurders. De Duitse modeketen heeft ongeveer 25 vestigingen in Nederland.

Volgens de retailer valt de economische basis onder zijn winkels weg door maatregelen van Europese overheden ter bestrijding van het coronavirus. In de meeste landen zijn de vestigingen gesloten. In Nederland is dat niet verplicht, maar de bezoekersaantallen van binnensteden en winkelcentra zijn gekelderd. Ook zegt Ulla Popken zorg in acht te moeten nemen voor medewerkers en klanten. Een geval van overmacht, concludeert het Duitse bedrijf.

Ulla Popken wilde geen commentaar geven.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.