Hunkemöller betaalt huur naar rato ingestorte omzet

Hunkemöller betaalt huur naar rato ingestorte omzet

Hunkemöller wil de huur voor de maanden april tot en met juni verlagen naar rato van het omzetverlies per fililaal.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van een brief van de lingerieketen aan zijn verhuurders. Financieel directeur directeur Michael Hitchcock doet het voorstel 'opdat alle partijen delen in zowel de voor- als de nadelen'. Hunkemöller heeft zijn omzet de afgelopen weken met 78 procent zien dalen.

Kleine tegemoetkoming

De brief betekent een kleine tegemoetkoming van Hunkemöller aan boze pandeigenaren. Het eerste voorstel van de lingerieketen na de sluiting van zijn 180 filialen was om helemaal geen huur te betalen voor april, mei en juni.

'We hebben deze ruimte nodig terwijl we met onze banken onderhandelen over ruimere kredietfaciliteit. Onze huurbazen zullen het absolute maximum ontvangen dat de balans van Hunkemöller toestaat', zegt Hitchcock desgevraagd tegen het FD.

Het voorstel van Hunkemöller illustreert dat het steunakkoord tussen beleggers en retailers over opschorting van de huur nog niet overal rust heeft gebracht. Hunkemöller is eigendom van de Amerikaanse private-equityinvesteerder The Carlyle Group.

>> Zie ook: Antwoorden op veelgestelde vragen over impact corona op vastgoedsector

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.