Wat bracht De Wingerd in Vught op

Wat bracht De Wingerd in Vught op
De Wingerd copyright BHIC

Peters Projectontwikkeling uit Schaijk heeft het karakteristieke gebouw De Wingerd in Vught gekocht.

Het grote pand aan de Laagstraat in Vught is door Stichting Kentalis Zorg verkocht, inclusief een aantal bijgebouwen. Wat Peters met de gebouwen gaat doen, is nog niet bekend. Twee gebouwtjes zijn inmiddels gesloopt. Kentalis is een instelling voor doven en blinden.

De verkoop van de locatie, grenzend aan landgoed Huize Bergen en Zorgpark Voorburg, vond plaats via een openbare inschrijving. Het gaat om een voormalige zorglocatie van Kentalis aan de Laagstraat. Een karakteristiek hoofdgebouw (De Wingerd) op een perceel van ruim drie hectare en een aantal bijgebouwen genaamd ‘De Pauw’ en twee semipermanente schoolgebouwen ‘De Meeuw’ en ‘De Groot Vroomshop’. Het geheel bracht zeven miljoen euro op (Kadaster). De opstallen zijn in gebruik door Zorgokee Beschermd wonen en Ad Hoc.

Leegstandsbeheer

Het pand 'De Wingerd' werd in 1953 gebouwd. De bijgebouwen (woonpaviljoens) werden er in 1977 en 1987 (voormalige Mariëllaschool) aan toegevoegd. De gebouwen werden in het verleden gebruikt als onderkomen voor verplegend personeel, leerlingen van de Mariëllaschool, intramurale cliënten van Kentalis en voor kantoorfuncties. Op dit moment is er sprake van leegstandsbeheer door Ad Hoc.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.