nieuws

Jury zoekt inzendingen voor ARC Development Award

Beleggingen

Jury zoekt inzendingen voor ARC Development Award
De winnaars en juryvoorzitter Jeroen van Schooten van de ARC18 Development Award. Beeld: Ⓒ KSK Photography || Kyra Sophia Kataigides

De jury van de ARC19 Development Award zoekt inzendingen voor deze prestigieuze prijs. Het betreft projecten die gezamenlijk worden ingediend door de architect en de projectontwikkelaar.

De ARC19 Development Award is de prijs voor het best ontwikkelde architectuurproject van 2018/2019 en is een initiatief van de Architect en projectontwikkelaar RED Company. De ARC18 Development Award werd gewonnen door Het Kaaspakhuis in Gouda van WhiteHouse Development en Mei architects van de ondernemers Martin Rietveld en Robert Winkel.

Doel is het bevorderen van de inzet van excellente architectuur in de commerciële projectontwikkeling. De Award wil de tevens de dialoog tussen project ontwikkelaar en architect bevorderen om zo tot een hoogwaardige kwalitatieve gebouwde omgeving na te streven.

Wanneer kun je meedoen?

Het project wordt aangedragen door een combinatie van ontwikkelaar en architect. Het project moet zijn opgeleverd tussen 1 januari 2018 en 31 juli 2019. Het project is een voorbeeld van excellente architectuur die wordt ingezet om tot een succesvolle projectontwikkeling te komen.

Dat wil zeggen dat naast hoge architectonische kwaliteiten, het project ook een zakelijk succes moet zijn. Het project mag dus niet verlieslijdend zijn. De prijs is nadrukkelijk bedoeld voor projecten die voldoen aan zowel een hoge architectonische kwaliteit als een zakelijk succes.

Projecten waarbij er sprake is van een Publiek Private Samenwerking (PPS) of projecten waarbij een consortium van marktpartijen een project voor de overheid ontwikkelt, ontwerpt en realiseert zijn uitgesloten van deelname.

Wat wordt van je gevraagd?

De inzending dient te bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Doelstellingen, programma & technische eisen van het project
  • Aanpak en samenwerking waarin duidelijk wordt uitgelegd welke relatie bestaat tussen de architectuur en de projectontwikkelingsstrategie
  • Omschrijving van architectuur van het project in woord en beeld (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden)
  • Omschrijving van de projectontwikkeling van het project in woord en beeld (organisatie, opdrachtgever, partners, klant, belegger etc.).
  • Ontwikkelaar en architect dienen gezamenlijk in te zenden en te beargumenteren waarom dit in hun ogen een geslaagde ontwerp en ontwikkeling is geworden.

Aanmelding

Tot 31 augustus 2019 kunnen ontwikkelingsprojecten worden ingediend op www.arc-awards.nl. Daar kan ook de documentatie van de projecten worden ge-upload. Deelname staat open voor combinaties van architect(en) en ontwikkelaar(s). Deelname is gratis.

Hoe verloopt de jurering?

De inzendingen worden door een onafhankelijk jury beoordeeld op inzet, werkwijze en resultaat. De jury zal uit de binnengekomen inzendingen drie projecten voordragen als nominaties. De winnaar wordt bekend gemaakt op de feestelijke prijsuitreiking die op 7 november 2019 plaats vindt in Amsterdam.

Juryvoorzitter

Do Janne Vermeulen, directeur Team V Architecten.

Heb je vragen?

Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect), telefonisch +31 6 222 40 855 of email harmtilman@vakmedianet.nl.

Publicaties

Alle inzendingen worden gepubliceerd op de website van de Architect. In de special van de Architect die wordt gepresenteerd tijdens de feestelijke prijsuitreiking, wordt naast de winnaar en de nominaties, ook het juryrapport opgenomen.

Foto's

Reageer op dit artikel