nieuws

APF International verwerft ‘Le Mirage’ in Utrecht

Beleggingen

APF International verwerft ‘Le Mirage’ in Utrecht
Vliegend Hertlaan 15-97, Utrecht

APF International heeft met een van zijn buitenlandse investeringspartners voor een ‘core plus’ fonds het kantoorgebouw ‘Le Mirage’ aan de Vliegend Hertlaan 15 – 97 te Utrecht gekocht van Highbrook Investors. Een koopprijs is niet bekend gemaakt.

‘Le Mirage’ ligt bij het Europaplein aan de Vliegend Hertlaan 15-97 in Utrecht, om de hoek van de Europalaan en de Beneluxbaan. Het kantoorgebouw omvat 18.500 m2 kantoorruimte en 325 parkeerplaatsen in een parkeergarage. APF International heeft dit gebouw geselecteerd omdat de gerealiseerde huur per vierkante meter relatief laag is. Door de sterke demografische ontwikkelingen in Utrecht en de sterke kantorenmarkt past deze aankoop goed binnen het core-plus-profiel.

Highbrook kocht het kantoorgebouw begin april 2018 in een aandelentransactie van belegger Rockspring, die het in 2015 kocht voor 20,9 miljoen euro. Bijna 12.000 m2 was toen nog niet verhuurd. De toenmalige verkoper was Eurocommerce Projectontwikkeling, een vehikel voor de afwikkeling van het faillissement van Eurocommerce.

Kort na de aankoop door Highbrook huurde de Spaanse bank Santander 3.500 m2 in het kantoor. Het Belgische koffiemerk Vascobelo vestigde er een zogeheten Grab & Go-locatie. In januari 2019 huurde flexkantoor-aanbieder Regus er nog 1.304 m2 kantoorruimte en 23 parkeerplaatsen voor 165 euro per m2 per jaar.

APF International is in deze transactie commercieel geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, juridisch bijgestaan door DLA Piper en technisch door CVO. Highbrook Investors werd bij deze transactie juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.

Reageer op dit artikel