nieuws

Orange Capital Partners koopt portefeuille van 450 woningen

Beleggingen

Orange Capital Partners (OCP, heeft een portefeuille van ongeveer 450 woningen gekocht van Rubens Capital Partners. De verkoopprijs van de portefeuille is bedraagt 90 miljoen euro.

Orange Capital Partners koopt portefeuille van 450 woningen
Victor van Bommel

De portefeuille heeft een sterke concentratie in de Randstad, waarbij 40 procent van de huur uit Amsterdam komt.

Victor van Bommel, CEO van Orange Capital Partners:’Wij zijn bijzonder verheugd met de acquisitie van deze portefeuille. Het sluit aan bij onze doelstelling om een hoogwaardige portefeuille woningen op te bouwen in de Randstad in samenwerking met onze Institutionele partners.’

OCP is een investeringsmaatschappij uit Amsterdam opgericht in 2014. Het totaal beheerd vermogen is ruim 1 miljard euro en verdeeld over verschillende partnerships met Institutionele beleggers en family offices. Een belangrijk investeringsthema is de sterke trend naar urbanisatie.

Daaruit voortvloeiend heeft OCP twee strategieën; zijnde woningen- en convenience retail (=wijkwinkelcentra) in stedelijke gebieden. De totale portefeuille aan woningen is ruim 3,000 units, waarvan meer dan 90 procent in de belangrijkste steden van de Randstad, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De convenience retail portefeuille bestaat uit 40 wijkwinkelcentra op sterke locaties in binnen stedelijke gebieden. OCP heeft momenteel 25 werknemers in dienst en de onderneming is een partnership geleid door ceo Victor van Bommel en cio Hedde Reitsma.

Verkoper Rubens Capital is afgelopen dagen buitengewoon actief op de woningsbeleggingsmarkt. Op 6 december 2018 kocht het bedrijf namens cliënten twee portefeuilles van Syntrus Achmea Real Estate & Finances en een van CBRE Global Investors.

Reageer op dit artikel