nieuws

Woonhave koopt portefeuille van Syntrus Achmea

Beleggingen

Woonhave heeft een woningportefeuille gekocht van 278 woningen verspreid over Nederland. Verkoper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, namens een van zijn klanten.

Woonhave koopt portefeuille van Syntrus Achmea
gekocht wooncomplex in Sliedrecht

Dat meldt adviseur Capital Value in een persbericht zonder financiële details. De koopsom bedraagt 68,85 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 28 september (Kadaster). De desbetreffende klant van Syntrus Achmea is Stichting Pensioenfonds Achmea, het pensioenfonds van het eigen moederbedrijf.  Het betreft een hoogwaardige, jonge en duurzame portefeuille van elf complexen met in totaal 126 eengezinswoningen en vier onaangebroken complexen met 152 meergezinswoningen.

Het zwaartepunt van de portefeuille ligt in de provincie Zuid-Holland, met complexen in onder andere Barendrecht, Den Haag, Rijswijk en Sliedrecht. De overige (eengezins)woningen liggen buiten de Randstad, in onder andere Assen, Eerbeek, Hardenberg, Hellendoorn, Heerenveen en Holten. Het merendeel van de woningen is gebouwd na 2000 en de woningen zijn nagenoeg allemaal verhuurd boven de liberalisatiegrens en in het middeldure huursegment.

Jasper Leydes, head of acquisitions Woonhave: ‘De komende jaren zullen wij onze portefeuille zorgvuldig blijven uitbreiden met als doel om huurwoningen langjarig te exploiteren. Deze aankoop draagt daar aan bij en is voor ons een uitgelezen mogelijkheid om te investeren. De portefeuille is relatief jong en is een mooie toevoeging aan het kernbezit in de Randstad.’

Kees van Harten, directeur van vastgoedadviseur Capital Value: ‘Door de uitzonderlijke kwaliteit van de complexen en de hoge concentratie van woningen in de Randstad was de interesse voor deze portefeuille groot. De interesse kwam zowel van binnen- als buitenlandse beleggers.’

Capital Value begeleidde Syntrus Achmea Real Estate & Finance bij de transactie. JLL adviseerde koper. De juridische begeleiding werd verzorgd door Loyens & Loeff (namens verkoper) en Houthoff (namens koper).

Reageer op dit artikel