Altera verkoopt groot winkelcentrum Deventer

Altera verkoopt groot winkelcentrum Deventer
De voormalige Boreelkazerne in Deventer.

Altera Vastgoed heeft winkelcentrum De Boreel in Deventer verkocht aan een consortium van ARC Real Estate Partners en een private equity fonds uit de Verenigde Staten.

De verkoop betreft het gehele complex, waaronder de monumentale Boreelkazerne en de parkeergarage, aldus Altera in een persbericht zonder financiële details. De Boreel is een binnenstedelijk winkelcentrum met 22.000 m2 winkelruimte, 9.000 m2 leisure, 4.000 m2 kantoorruimte en 800 parkeerplaatsen waarvan 660 in de ondergrondse parkeergarage. De zestig woningen in De Boreel vallen buiten de transactie.

De koopsom bedraagt 62,8 miljoen euro, blijkt uit de in het Kadaster vermelde akte van levering van 14 september. Als koper staat de bv CL Deventer vermeld. Winkelcentrum De Boreel ligt aan de rand van de binnenstad van Deventer en bestaat voornamelijk uit grootschalige detailhandel met retailers als Media Markt, Jumbo en Van Haren.

Met de verkoop van dit winkelcentrum geeft Altera uitvoering aan de strategie van het winkelfonds met een focus op convenience, zegt ceo Jaap van der Bij. ‘Wij zijn blij dat wij deze transactie met succes hebben kunnen afronden. De verkoop is in lijn met onze visie om binnen de portefeuille van het winkelfonds de omvang van comparison winkelcentra te verminderen en een groter belang te nemen in convenience centra. Wij verwachten deze lijn met succes te kunnen voortzetten.’

Altera werd bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield, CBRE en door Dentons Boekel als juridisch adviseur. Koper werd bijgestaan door Loyens Loeff als juridisch adviseur.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.