nieuws

BPD koopt herontwikkelingslocatie Groningen

Beleggingen

HighBrook heeft de Praxis-bouwmarkt plus de kavel van 2,1 hectare aan het Damsterdiep 315 in Groningen verkocht aan BPD. BPD en Fountainheads gaan de locatie herontwikkelen naar een woongebied.

BPD koopt herontwikkelingslocatie Groningen
Eemskanaalzone in Groningen

BPD Projectontwikkeling heeft de Praxis-vestiging en de grond voor 12,432 miljoen euro gekocht, blijkt uit Kadastergegevens.  Damsterdiep 315 is een object met een oppervlak van ruim 11.000 m2, waarin een Praxis-bouwmarkt en een Praxis-tuincentrum zijn ondergebracht. Bij het object behoren ruim 200 parkeerplaatsen op eigen terrein. De kavel beslaat ruim 2,1 hectare. BPD gaat de kavel met ontwikkelpartner Fountainheads transformeren naar een woongebied.

De oude industrie- en bedrijfsfuncties zullen geleidelijk plaatsmaken voor woonfuncties en binnenstedelijke voorzieningen. Wat BPD en Fountainheads precies gaan ontwikkelen en wanneer, is nog niet bekend. Het aantal woningen is afhankelijk van het masterplan. Fountainheads is een nieuw ontwikkelbedrijf opgericht door Eric de Clercq Zubli (voorheen JLL) en Vincent Klunne (voormalig Burginvest).

HighBrook heeft het pand eind 2017 als onderdeel van de zogenaamde Gorecht Portfolio verworven van Hanzevast. De totale Gorecht Portfolio bestond uit achttien commerciële vastgoedobjecten verspreid over Noordoost-Nederland met focus op de stad Groningen. Damsterdiep 315 maakt deel uit van de zogenaamde Eemskanaalzone, een groot en langgerekt binnenstedelijk herontwikkelingsgebied.

BNP Paribas Real Estate adviseerde HighBrook bij de verkoop, gezamenlijk met Loyens & Loeff. BNP Paribas Real Estate is ook asset manager van de gehele Gorecht Portfolio. BPD werd geadviseerd door ontwikkelpartner Fountainheads.

Reageer op dit artikel