nieuws

Mogelijk woningbouw op kantoorlocatie Bussum

Beleggingen

Vastgoedontwikkelaars Van Wanrooij en Boelens de Gruyter hebben een kantoorpand met ondergronds datacenter aangekocht aan Amersfoortsestraatweg 81-85 in Bussum.

Mogelijk woningbouw op kantoorlocatie Bussum
Amersfoortsestraatweg 81-85 in Bussum

Het leegstaande kantoorpand telt drie verdiepingen met op eigen terrein 82 parkeerplaatsen. Onder het gebouw zit een bunker die voorheen door KPN als datacenter gebruikt werd. In totaal heeft het gebouw een vloeroppervlak van ruim 7.000 m2. Verkoper is M7. De koopsom bedroeg 2,75 miljoen euro, blijkt uit Kadastercijfers.

Het gebied rondom het gebouw is volop in ontwikkeling. De gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren zijn bezig met een stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van het gemengd woon- en werkgebied Crailo. Boelens de Gruyter en Van Wanrooij gaan in lijn met de omgeving de locatie aan de Amersfoortsestraatweg herontwikkelen. De bestemmingsmogelijkheden worden nog onderzocht in samenspraak met de gemeente en het projectbureau Crailo.

Ze mikken op woningbouw. ‘Bussum is een aantrekkelijke gemeente aan de rand van het Gooi en een schakel naar Amsterdam’, aldus directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. Directeur John van Wanrooij van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling: ‘De locatie kent bijzonder goede herontwikkelingsmogelijkheden naar woningbouw. De ligging is een A1-locatie. De relatie met het buurtschap Crailo biedt veel kwalitatieve mogelijkheden.’

Om hoeveel woningen het dan gaat, kunnen de ontwikkelaars nog niet zeggen. Mogelijk zullen er tijdelijk commerciële voorzieningen in het pand worden gevestigd.

Reageer op dit artikel