nieuws

Boelens de Gruyter realiseert 70 woningen voor CBRE GI

Projectontwikkeling

Boelens de Gruyter realiseert 70 woningen voor CBRE GI

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is gestart met de bouw van appartementencomplex ‘Branie’ in de nieuwe Amsterdamse wijk Amstelkwartier voor eindbelegger CBRE Global Investors

De 70 huurappartementen in het middensegment dragen bij aan het oplossen van het tekort aan betaalbare huurwoningen. De gemeente Amsterdam wil dat er tot 2025 jaarlijks minstens 1500 van dergelijke huurwoningen gebouwd worden, onder meer om zo het scheefwonen aan te pakken.

De huur van de woningen is gemaximeerd op 971 euro per maand (pijl 2016), waarvoor de toekomstige bewoners een duurzame twee- of driekamerwoning krijgen van gemiddeld 50 m2 met een balkon.

Boelens de Gruyter ontwikkelde Branie in samenwerking met eindbelegger CBRE Global Investors en architectenbureau SeArch van Bjarne Mastenbroek. BAM Wonen heeft de bouwopdracht gekregen voor Branie en is gestart met de heiwerkzaamheden. De verwachte opleverdatum is begin 2019.

Reageer op dit artikel