nieuws

Internos koopt Wilhelminatoren Rotterdam

Beleggingen

Internos Global Investors heeft de Wilhelminatoren  aan het Wilhelminaplein 1-40 in Rotterdam gekocht van PPF Real Estate voor 46 miljoen euro.

Internos koopt Wilhelminatoren Rotterdam
In Rotterdam kocht Internos onlangs de Wilhelminatoren van PPF Real Estate voor 46 miljoen euro.

Het kantoorgebouw is aangekocht voor het ICE Office+ Fund. Verkoper PPF Real Estate kocht het kantoorgebouw in januari 2014 voor 28,5 miljoen euro.

De Wilhelminatoren dateert van 1997 en is een multi-tenant gebouw van 16.200 m2 kantoorruimte en 185 parkeerplaatsen op de Kop van Zuid. Het ICE Office+ Fund heeft een beleggingsstrategie gericht op eersteklas Europese objecten in uitstekende locaties. Het doelvolume van het fonds is 600 miljoen euro, waarvan inmiddels 210 miljoen is geïnvesteerd in twintig objecten in Amsterdam, Lissabon, Milaan, Parijs, Rotterdam en Toulouse.

Atlas Tax advisors adviseerde de koper bij de fiscale aspecten, Solve Samen en Schut van der Ven notarissen verzorgden juridische adviezen. Royal HaskoningDHV was verantwoordelijk voor de technische due diligence. Verkoper PPF Real Estate werd geadviseerd door NL real estate – Knight Frank. NL asset management was verantwoordelijk namens eigenaresse voor het management van het gebouw.

Update 3 april 2018: aanvankelijk werd gemeld dat Principal Real Estate Europe de koper was die de Wilhelminatoren zou onderbrengen in het Principal European Office Fund. Door een dubbele naamswijziging is dit geworden: Internos Global Investors en het ICE Office+ Fund.

Reageer op dit artikel