nieuws

Rotterdam doet Schiecentrale van de hand

Beleggingen

Gemeente Rotterdam gaat kantorencomplex Schiecentrale in het Lloydskwartier van in totaal 34.500 m2 verkopen. De voorgenomen verkoop is onderdeel van het beleid om commercieel vastgoed af te stoten.

Rotterdam doet Schiecentrale van de hand
Schiecentrale Rotterdam

Dat meldt vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, die van de gemeente opdracht heeft gekregen het complex te verkopen. De afgelopen jaren heeft de gemeente fors geïnvesteerd in zowel de gebiedsontwikkeling van het Lloydskwartier als in het kantorencomplex Schiecentrale. In het complex zijn met name creatieve bedrijven uit onder meer de architectuur gevestigd.

Maarten Tans, manager dispositie van gemeente Rotterdam, zegt dat de havenstad zich wil focussen op de kernvastgoedportefeuille. ‘Die portefeuille omvat maatschappelijk vastgoed zoals zwembaden, gymzalen, scholen, eigen kantoorhuisvesting en culturele gebouwen die belangrijk zijn voor het realiseren van gemeentelijke doelstellingen in bijvoorbeeld onderwijs, recreatie en cultuur.’

Cushman & Wakefield heeft opdracht gekregen voor een openbaar, transparant en gestructureerd verkoopproces met als doel het totale complex in zijn geheel te verkopen. Het staat partijen – inclusief zittende huurders – vrij een bieding uit te brengen op clusters in het complex, hoewel verkoop van het totale complex in één transactie de voorkeur heeft. Onderdeel van de verkoop is een Bibob-procedure die ervoor zorgt dat elke potentiele koper dezelfde behandeling krijgt en garandeert dat verkoop alleen geschiedt aan bonafide bedrijven en instellingen.

Reageer op dit artikel