nieuws

Blackstone koopt kantoorcomplex Tripolis

Beleggingen

Blackstone koopt kantoorcomplex Tripolis
Kantoorcomplex Tripolis aan het Burgerweeshuispad 100, 200 en 300 Amsterdam.

Blackstone heeft de hand gelegd op kantoorcomplex Tripolis aan het Burgerweeshuispad 100, 200 en 300 in Amsterdam.

Dat blijkt volgens Debtwire uit de akte van levering. De prijs van de 23.500 m2 grote kantorencampus bedraagt 72,5 miljoen euro. Verkoper Axa had in 2003 78,5 miljoen voor Tripolis betaald. De aankoop gebeurde via Maxima Propco V, een door Blackstone bestuurd vastgoedvehikel. De Amerikaanse vermogensbeheerder deed de aanschaf in een joint-venture met Flow.

Blackstone is flink actief op de Amsterdamse kantorenmarkt. In juli kocht Maxima Propco IV voor 57,6 miljoen euro kantoorcomplex Zuiderhof (14.500 m2) aan de Jachthavenweg 109-111 van Patrizia. Tripolis en Zuiderhof staan nabij de Zuidas. In mei had Maxima Propco al kantoorcomplex Queens Towers (28.000 m2) in Amsterdam gekocht voor 56,5 miljoen euro. De verkoper van dat kantoor was Brompton Asset Management.

Naar verluidt werd Axa bij de verkoop van Tripolis geadviseerd door Cushman & Wakefield.

 

Reageer op dit artikel