Intospace beheert, ontwerpt en realiseert logistieke bedrijfslocaties in Nederland. Het bedrijf is van origine een dochteronderneming van Somerset Capital Partners. In 2021 heeft het bedrijf besloten als pure investeringsmaatschappij verder te gaan via Intospace. Somerset was een van de grootste vastgoedontwikkelaars van Nederland.

Eerde projecten waren onder andere de ontwikkeling van de distributiecentra van supermarktketen Jumbo, online supermarkt Picnic en webwinkel Zalando. Joes Daemen, oprichter van Somerset is een van de grootste investeerders achter Intospace. Distributiecentra in eigen bezit van Intospace zijn goed voor een gezamenlijke oppervlakte van 250.000 m2 met een waarde van 500 miljoen euro.

Intospace

Hoofdkantoor

‘s-Hertogenbosch

Vastgoedbeleggingen

€1,5 miljard

Type

Private Belegger

Activiteiten

Logistiek

Tim Beckmann
Tim BeckmannCEO
Svetlana Borovikova
Svetlana BorovikovaCOO
Berry Diterwich
Berry DiterwichFinance Manager
Het project van Intospace op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide.

Intospace en Sunrock sluiten strategisch partnerschap

Logistiek vastgoedonderneming Intospace en zonnestroombedrijf Sunrock hebben een strategisch partnerschap met elkaar gesloten. Sunrock zal de ontwikkeling, bouw en exploitatie van zonnestroominstallaties voor haar rekening nemen.

De toekomstige campus van CLIC aan de A9 bij Amsterdam.

Overeenkomst maakt energie-intensieve stadslogistiek mogelijk ondanks netcongestie

Essent Energy Infrastructure Solutions (EIS) en logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace hebben tijdens de Provada de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van de City Logistics Innovation Campus (CLIC) en dertig jaar lang levering van groene stroom.

Intospace haalt 301 miljoen euro op bij Allianz en ABN Amro

Intospace haalt 301 miljoen euro op bij Allianz en ABN Amro

Logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace heeft 301 miljoen euro aan herfinanciering toegekend gekregen door Allianz Real Estate en ABN Amro.

Voorkomt de smart energy hub een dreigend stroominfarct?

Voorkomt de smart energy hub een dreigend stroominfarct?

Steeds meer bedrijven die hun energievoorziening verduurzamen lopen tegen de capaciteitsproblemen van het stroomnet aan. In verschillende gebieden is zelfs geen aansluiting meer mogelijk voor nieuwkomers of uitbreidingen. Zijn decentrale smart energy hubs de oplossing voor het stroomprobleem?

Zelfvoorzienend distributiecentrum verrijst bij Schiphol Trade Park

Zelfvoorzienend distributiecentrum verrijst bij Schiphol Trade Park

Bij Schiphol Trade Park in Hoofddorp verrijst een distributiecentrum dat geheel zelfvoorzienend wordt in zijn eigen energiebehoefte. Sterker nog: de energieproductie wordt er hoger dan het verbruik.

Tim Beckmann, ceo van Intospace.

Intospace: 'Infrastructuur voor logistiek delen als fysiek internet'

Het nieuwe logistiek vastgoedbedrijf Intospace wil een nieuwe norm neerzetten: logistieke infrastructuur als 'fysiek internet', waarbij alle schakels door iedereen kunnen worden gebuikt om zo snel mogelijk van A naar B te gaan.

Het Zalando-dc in Bleiswijk valt met 140.000 m2 duidelijk in de categorie mega dc's .

Waarom Somerset zijn ontwikkelactiviteiten voortzet in Intospace

Somerset Capital Partners gaat door als pure investeringsmaatschappij en zet de ontwikkelactiviteiten voort in de nieuwe dochteronderneming Intospace. Dat bedrijf moet de nieuwe norm zetten voor logistiek vastgoed door het dubbelgebruik van schaarse grond te stimuleren.