Colliers is wereldwijd leider in vastgoeddienst en beleggingsbeheer. Het bedrijf werd opgericht in 1976 in Australië, toen er een samenwerking ontstond tussen drie dienstverleners in het onroerend goed. In 2000 opende het bedrijf de eerste vestigingen in Nederland. Colliers geeft deskundig advies aan vastgoedgebruikers, - eigenaren en - beleggers en is actief in 68 landen. Binnen Nederland wordt Colliers geleid door meerdere bestuursleden die allen een deel van de organisatie vertegenwoordigen.

Colliers

Hoofdkantoor

Amsterdam

Aantal werknemers

19.000 (wereldwijd)

Type

Adviseur

Activiteiten

Kantoren, Hospitality, Wonen

Provada

Hal 12, stand 20

Dirk Bakker
Dirk BakkerCEO Netherlands & Head of Hotels
Cilya Verbiest
Cilya Verbiest Chief People Officer
Daan Potjer
Daan PotjerChief Operating Officer
Dré van Leeuwen
Dré van Leeuwen Executive Director Capital Markets
Harold Coenders
Harold Coenders Chief Strategy Officer
Joost Vooijs
Joost VooijsExecutive Director Asset Services

De kernwaarden van Colliers

1

Ondernemend zijn

Colliers vindt het belangrijk om ondernemend te zijn en verwachtingen te overtreffen.
2

Samenwerken

Colliers vindt samenwerken belangrijk om uitzonderlijke resultaten te bereiken.
3

Investeren in relaties

In relaties investeren en langdurige, waardevolle samenwerkingen te creëren.
Nieuw kantoor voor Danone - Rijswijk
Nieuw kantoor voor Danone - RijswijkNieuw kantoor voor Danone gevonden en ingericht.
Danone heeft door Colliers een nieuw kantoor van 2900 vierkante meter in Rijswijk gevonden en ingericht binnen 9 maanden, door middel van locatie-onderzoek, onderhandelingen, ruimtelijke planning en ontwerp- en interieurontwikkeling.
Kamer van Koophandel
Kamer van Koophandel Beheer van 17 locaties voor de Nederlandse KvK
Colliers helpt de KVK bij het versterken van hun vastgoed voor een betere dienstverlening aan Nederlandse ondernemers. Het Occupier Services-team heeft de bestaande relatie met de KVK uitgebreid om gedurende de komende twee tot vier jaar CRE-strategie, huurdersadvies, werkplekadvies en ontwerp & ontwikkeling te bieden op 17 locaties op 40.000 vierkante meter.
Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam
Winkelcentrum Zuidplein RotterdamVvE management voor meer dan 60 eigenaars van 150+ winkels
Hoe tillen we één van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland in krachtwijk Rotterdam Zuid naar een volgend niveau? Colliers zorgt hiervoor door middel van marketing- en communicatiestrategie (o.a. merkpositionering) en centrum-, technisch- en financieel management.

Colliers op PROVADA

Colliers is aanwezig op de PROVADA van 11 tot en met 13 juni 2024 in RAI Amsterdam. Wij nodigen u graag uit om ons te bezoeken op stand 12-20. Bezoek onze stand of sluit aan bij een onze expertsessies en laat je inspireren met voorbeelden van succesvolle vastgoedprojecten, innovatieve ideeën en toekomstvisies.

Programma Provada

Dinsdag 11 juni 10.30 uur tot 11.45 uur

Colliers & META presenteren: The revolution of blended reality for the future of work and offices.

Op dinsdag 11 juni presenteren Lucas Boujard van Meta en Harold Coenders van Colliers op de Provada Future stage hal 11, hoe de wereld van VR en de metaverse een nieuwe blended reality genereren die de toekomst van hoe we werken bepalen en de volgende kantoor revolutie gaat veroorzaken.
Dinsdag 11 juni 12.00 uur tot 13.00 uur

Gebruikersdebat: Uitdagingen én Oplossingen in Bedrijfshuisvesting van Groeisectoren.

Van oudsher kent Nederland een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor internationaal opererende bedrijven. Maar de laatste tijd ligt het vestigingsklimaat onder vuur: waar is nog ruimte om uit te breiden? Waar vind je nog talent en welke werkomgeving is dan aantrekkelijk? Hoe vind je oplossingen voor netcongestie en stringente regelgeving? Colliers, Buck Consultants International en Savills organiseren in samenwerking met de Provada voor de derde keer op rij een aantrekkelijk (eind)gebruikersdebat. Tom van ‘t Hek treedt op als moderator van de sessie in 3 rondes van elk 20 minuten.
Woensdag 12 juni 10.00 uur tot 16.00 uur

Welke stappen moet ik zetten om mijn vastgoed ESG-proof te maken?

Kom langs op de Colliers stand, hal 12, stand 20 en vraag advies aan onze ESG-experts Petran van Heel en Robin Swane.
Woensdag 12 juni 11.45 uur tot 12.30 uur

De betaalbare toekomst van houtbouw

Het rapport opgesteld door Alba Concepts, Wat Kost Een Huurwoning, Bouwscoop en C-creators in opdracht van Built by Nature en Greendeal Houtbouw MRA (i.s.m. Vesteda, AM, BPD, VORM, en De Alliantie) biedt goed onderbouwde inzichten over de kosten van houtbouw, schetst aan welke knoppen er gedraaid kan worden om bouwen met hout (nog) betaalbaarder te maken en licht een tipje van de sluier op over relevante toekomstige ontwikkelingen.
 • Moderator: Wouter van Twillert (Programmateam Houtbouw MRA) gaat in gesprek met
  • Jip van Grinsven (ALBA)
  • Thijs Luijkx (IJKX Advies)
  • Wethouder René Tuijn (Zaanstad)
  • Tim Vermeend (Urban Climate Architects/Urban Woods)
  • Madeline Buijs (Colliers)
  • Edwin Oostmeijer (Oostmeijer Projectontwikkeling)
Woensdag 12 juni 13.00 uur tot 14.00 uur

Het Nederlandse winkellandschap in beweging.

Wat betekent het veranderend consumentengedrag voor het winkelvastgoed in binnensteden? Welke winkelformules zijn in opkomst of zitten juist in een neergaande spiraal? Waar zit de (hardnekkige) leegstand? Is het nog wel aantrekkelijk om te beleggen in winkels, en waar moet je dan als belegger heen voor het hoogste rendement? Onno Slikker en Bart van der Meer van Colliers steken de peilstok in het Nederlands winkellandschap en presenteren de stand van zaken. Zo ben je snel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
Woensdag 12 juni 15.00 uur tot 15.45 uur

Vastgoedmarkt – Executive talks vastgoedadviseurs.

Tijdens de Provada gaat Vastgoedmarkt hoofdredacteur Servaas van der Laan met de topadviseurs uit de vastgoedwereld in gesprek. Waar zien zij kansen en bedreigingen voor commercieel vastgoed? Wanneer verwachten zij dat de markt weer opveert? En hoe kijken zij naar impactvolle gebeurtenissen die zich de komende tijd aandienen zoals de verkiezingen in Amerika en Europa. Servaas van der Laan, Hoofdredacteur Vastgoedmarkt in gesprek metDirk Bakker, Chief Executive Officer Netherlands & Head of EMEA Hotels ColliersAnnelou de Groot, CEO | Executive Partner Cushman & WakefieldClive Pritchard, Head of Country Savills NederlandPieter Hendrikse, CEO JLL NederlandMarco Hekman, Divisional President CBRE
Donderdag 13 juni 12.00 uur tot 16.00 uur

Studentenprogramma

Kom langs op onze stand in hal 12, nummer hal 20 en maak kennis met onze experts. Stel al je vragen en ontdek waar jouw interesse ligt. Neem daarnaast deel aan onze boeiende digitale Colliers-quiz en maak kans op diverse prijzen, waaronder een inhousedag bij ons op kantoor. Kom langs op onze stand in hal 12, nummer hal 20 en maak kennis met onze experts. Stel al je vragen en ontdek waar jouw interesse ligt. Neem daarnaast deel aan onze boeiende digitale Colliers-quiz en maak kans op diverse prijzen, waaronder een inhousedag bij ons op kantoor.Leer meer over de mogelijkheden die we bieden voor jouw carrière in de vastgoedsector. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en je meer te vertellen over wat Colliers te bieden heeft!
Foto: Eyesmile Photography

Makelaars blij met minister Keijzer: 'onder de indruk' en 'slechter kon het niet'

De aanstaande minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening krijgt een warm welkom van de grote vastgoedadviseurs.

Foto ter illustratie. Bron: Shutterstock

Colliers: zestigduizend woningen mogelijk in oude kantoorpanden

Ruim zestigduizend woningen mogelijk aan de randen van de steden. Die mogelijkheid ziet vastgoedadviseur Colliers als er oude kantoren onder handen worden genomen. 'Nodig om leegstand te voorkomen', stelt de adviseur in hun nieuwe publicatie.

BLVG verwerft iconisch woongebouw in Amsterdam

BLVG verwerft iconisch woongebouw in Amsterdam

BLVG Ontwikkeling heeft voor haar woonconcept Hubstudios het gebouw Linnaeusstraat 35F in Amsterdam aangekocht van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Het gebouw is in 2017 getransformeerd tot 89 woningen, bijna allemaal in de sociale sector.

A.s.r. sluit langjarig huurcontract met Chasin in Utrecht

A.s.r. sluit langjarig huurcontract met Chasin in Utrecht

A.s.r. real estate sloot namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een langjarige huurovereenkomst met Chasin' voor de winkel aan de Lange Elisabethstraat 17 in Utrecht.

Nieuwe vestiging voor ProRail in Rhoon

Nieuwe vestiging voor ProRail in Rhoon

ProRail heeft in Rhoon een nieuwe vestiging gevonden voor het bedrijfsonderdeel Incidentenbestrijding (ICB).

Winkelleegstand binnensteden loopt weer op

Winkelleegstand binnensteden loopt weer op

Steeds meer winkels in de veertig grootste steden van Nederland staan leeg. De leegstand is opgelopen naar 8,3 procent, maar in kleinere plaatsen ligt het percentage hoger. Hoewel de grote steden minder last hebben van leegstand, is Rotterdam een uitzondering.

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

United Legendz nieuwste huurder in gebouw Lighthouse op District West

United Legendz heeft een huurovereenkomst getekend voor ruim 4.500 m2 in het nieuwe kantoorgebouw Lighthouse in Amsterdam Sloterdijk.

European Metal Recycling sluit langjarige huurovereenkomst af in Rotterdam

European Metal Recycling sluit langjarige huurovereenkomst af in Rotterdam

Broekman Real Estate heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met EMR voor de huur van circa 590 m2 kantoorruimte, gelegen op de eerste verdieping van het kantoorgebouw Port City 1 in Rotterdam.

Woningcomplex met 83 woningen in Amsterdam-West verkocht

Woningcomplex met 83 woningen in Amsterdam-West verkocht

Het woningcomplex De Admiraal in Amsterdam-West is verkocht aan een groep van particulieren beleggers waaronder UMB Group en Reijckeroordt.

Woonzorg Nederland koopt zorgcomplex in Deventer van Rentree

Woonzorg Nederland koopt zorgcomplex in Deventer van Rentree

Woonzorg Nederland heeft per 1 maart 2024 het zorgcomplex Spikvoorde aan de M.C. Escherweg 2-4 in Deventer overgenomen van collega-corporatie Rentree.

SKVR verkoopt monumentaal gebouw in Rotterdam aan U vastgoed

SKVR verkoopt monumentaal gebouw in Rotterdam aan U vastgoed

SKVR verkoopt het monumentale gebouw aan de Hennekijnstraat 6 in Rotterdam aan U Vastgoed. Het pand van circa 4.000 m2 ligt schuin tegenover het stadhuis van Rotterdam en tegenover de ingang van de parkeergarage van De Bijenkorf.

Colliers: 'Bodem lijkt bereikt. Investeringen weer in de lift.'

Colliers: 'Bodem lijkt bereikt. Investeringen weer in de lift.'

Makelaarskantoor Colliers verwacht dat in 2024 de investeringen met 40 procent toenemen ten opzichte van vorig jaar. Vooral kleinere transacties zijn dit jaar in trek.

De meeste woningen worden gebouwd in de Randstad, zoals hier in Utrecht.

Onderzoek: bouwopgave vooral Randstedelijk probleem

Woningbouw is vooral een belangrijk onderwerp in de regeerakkoorden van de Randstadprovincies. In Groningen en Drenthe staat het thema veel lager op de agenda.

Colliers: Zorghuisvesting verder in het nauw door hoge inflatie

Colliers: Zorghuisvesting verder in het nauw door hoge inflatie

Zorginstellingen krijgen de komende jaren steeds meer problemen om het budget voor hun vastgoedportefeuille rond te krijgen volgens Colliers.

Schaarste drijft huurprijzen op van woningen met laag energielabel

Schaarste drijft huurprijzen op van woningen met laag energielabel

Landelijk gezien bestaan er geen huurprijsverschillen tussen huurwoningen met een hoog of laag energielabel. Dit staat in contrast met de markt voor koopwoningen. Het duidt op een lage concurrentie in het huuraanbod en geringe keuzevrijheid voor woningzoekenden, blijkt uit onderzoek van Vastgoedadviseur Colliers.

Minder kerkgangers hoge stookkosten: steeds meer kerken verkocht

Minder kerkgangers hoge stookkosten: steeds meer kerken verkocht

Door de voortgaande ontkerkelijking worden steeds meer kerkgebouwen verkocht. De gemiddelde verkoopprijs is 575.000 euro, blijkt uit meer dan 120 transacties uit 2021 en 2022 die vastgoedadviseur Colliers analyseerde.

Colliers: beleggingsvolume vastgoed daalt voor vierde jaar op rij

Colliers: beleggingsvolume vastgoed daalt voor vierde jaar op rij

Investeerders steken komend jaar 13,3 miljard euro in Nederlands vastgoed, verwacht vastgoedadviseur Colliers. Komt de prognose uit, dan is wordt 2023 het vierde opeenvolgende jaar van krimpend beleggingsvolume.

Dirk Bakker: 'Voor 2023 ga ik vooralsnog uit van een lichte recessie'

Dirk Bakker: 'Voor 2023 ga ik vooralsnog uit van een lichte recessie'

'Ruim 20 procent meer omzet, onze winst is verdubbeld en we hebben 10 procent meer medewerkers dan in 2021'. Dat is, samengevat, zoals Dirk Bakker, de ceo van Colliers, het afgelopen jaar voor zijn onderneming ziet.